Navi – cântăreaţă şi Andreea Monteiro – antrenor şi expert în nutriţie fitness – Despre sport, slăbire şi diete înainte şi după operaţia de micşorare a stomacului (I)

După operaţia de micşorare a stomacului Navi are nevoie de consiliere pe partea de nutriţie şi sport. Va colabora cu Andreea Monteiro expert în nutriţie fitness.
  • Publicat:
Navi - cântăreaţă şi Andreea Monteiro - antrenor şi expert în nutriţie fitness - Despre sport, slăbire şi diete înainte şi după operaţia de micşorare a stomacului (I)
Navi - cântăreaţă şi Andreea Monteiro - antrenor de fitness - Despre sport, slăbire şi diete înainte şi după operaţia de micşorare a stomacului (I), foto arhivă

Pe cântăreaţa şi compozitoarea Navi o ştiţi atât de pe scena muzicală cât şi datorită schimbărilor de imagine spectaculoase. În ultimii 2 ani, după operaţia de micşorare a stomacului a slăbit peste 30 de kg. Pe Andreea Monteiro, expertă în nutriţia fitness şi personal trainer cu multe, multe acreditări o ştiţi de la MasterChef şi de la Concursul ”Cea mai sexy mămică 2020” de la Antena 1. Artista şi antrenorul de fitness au început o colaborare – Andreea o va consilia pe NAVI pentru ca artista să aibă parte de o alimentaţie variată, echilibrată, dar şi un corp tonifiat şi graţios. Am stat de vorbă cu ele pentru a afla ce se află în spatele aspectului fizic pe care îl afişează, dar şi dincolo de asta.

CSÎD: Navi, Andreea, ce a însemnat sportul pentru voi până în acest moment al vieţii voastre? A fost o relaţie armonioasă sau una cu năbădăi?
Navi:
Relaţia mea cu sportul a fost una cu suişuri si coborâşuri. Încă de mică am fost “grasă şi frumoasă”, aşa îmi place mie să zic – şi eram fix genul ăla de copil de care râdea toată lumea la educaţie fizică. Nu puteam să alerg repede, să fac podul pe spate, eram maxim de împiedicată. Ani mai târziu, am transformat sportul într-un “chin necesar” – mă gândeam că trebuie să sufăr şi să mă epuizez zi de zi ca să arăt ca fetele din reviste, ca şi celelalte cântăreţe.
Abia după operaţia de micşorare a stomacului am putut începe să mă bucur cu adevărat de sport, să descopăr ce-mi place – pentru că nu mai exista acea enormă presiune de-a slăbi, de-a arăta standard. La 6 luni după operaţie am început să merg constant la sală, la clase de Pilates şi aerobic, şi am iubit fiecare moment. Merg mult pe jos, cam 10.000 de paşi pe zi. În perioada pandemiei, am făcut fitness acasă, după videoclipuri de pe Youtube. Iar acum, sub îndrumarea Andreei, voi continua antrenamentele axându-ne pe tonifiere, definiţie şi graţie.

Navi

Navi

Andreea Monteiro: În cazul meu, încă din fragedă copilărie am iubit sportul.  Sunt o persoană foarte activă şi simt în permanenţă nevoia să-mi consum energia prin activităţi fizice. Am început cu handbal, am continuat cu arte marţiale şi am ajuns într-un final la fitness, care a devenit de altfel dragostea vieţii mele. Din prima zi, în fiecare zi şi iată că au trecut 20 de ani de atunci.

Andreea Monteiro

Andreea Monteiro

Andreea Monteiro şi Navi – stil de alimentaţie şi de viaţă diferite – probleme diferite

CSÎD: Dar alimentaţia? Aţi avut momente când aceasta lăsa de dorit?
Navi:
Absolut! Am avut momente când munceam 20 de ore pe zi (literalmente) şi, între studio, repetiţii, filmări, concerte, mâncam ce găseam şi pe unde prindeam, în general pizza împărţită cu restul echipei sau sandvişuri de prin benzinării. Aveam perioade când mă puneam serios pe mâncat corect şi frumos, după care prindeam 2-3 săptămâni cu multă activitate şi tot efortul era irosit, pentru că iar mâncam prostii…

Andreea Monteiro:  Întotdeauna am avut o greutate normală, ba chiar eram prea slabă, fiind un copil foarte energic. Atenţia mea înspre alimentaţia controlată, gen aportul de proteine, să consum suficientă apa etc a apărut în momentul în care am început să fac fitness, în jurul vârstei de 15 ani.

Provocările prin care trece Navi după operaţia de micşorare a stomacului

CSÎD: Navi, după operaţia de micşorare a stomacului, care au fost provocările cu care te-ai confruntat (din punct de vedere nutriţional, activitate fizică)?

Navi: În fapt, mi-a venit foarte uşor să accept schimbările de după operaţie – la Gastric Sleeve, nu se taie doar un procent semnificativ (cam 70%) din stomac, ci şi din glandele care produc hormonii responsabili pentru foame. Astfel, senzaţia de foame e diminuată mult, aproape inexistentă, mai ales în primele luni. Practic, mănânci pentru că ştii că trebuie şi atunci alegi ce trebuie. Am urmat cu stricteţe toate recomandările chirurgului meu, dr. Ionuţ Hutopilă – şi asta recomand oricui se gândeşte la o astfel de intervenţie: să asculte de medic la fiecare pas, cu fiecare amănunt.
O mică, dar foarte mică provocare a fost să renunţ pentru totdeauna la băuturile acidulate. Pacienţii bariatrici nu mai au voie să se atingă niciodată de nimic acidulat, nici măcar apă minerală. Aşadar, cu câteva înainte de operaţie, mi-am băut ultimul cocktail Hugo pe terasa preferată şi mi-am luat “Adio” pentru totdeauna de la bule. Sport am avut voie să fac după o lună, dar mi-am făcut abonament la sală abia după 6 luni, când s-a făcut aşa, un click, în capul meu, am simţit eu că e momentul şi că de atunci puteam să mă ţin de treabă.

Navi

Navi

Cum poate un antrenor şi expert în nutriţie fitness să ajute un pacient bariatric să se menţină în formă şi în forme – provocarea Andreei

CSÎD: Andreea, din experienţa cu alte persoane care au suferit o astfel de operaţie şi care au apelat la consiliere din partea ta, ce ne poţi spune despre provocările unui pacient, după operaţie? De ce are un pacient bariatric nevoie de consiliere nutriţională?

Andreea Monteiro: Din punct de vedere nutriţional, pacientul bariatric trebuie să fie atent la modul de preparare a alimentelor, la textura şi bineînţeles la intregrarea unei cantităţi cât mai mare de nutrienţi în gramaje relativ mici. Focusul alimentar, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie pe super alimente (avocado, nuci, proteină de foarte bună calitate, fructe care conţin antioxidanţi puternici etc). Când vine vorba despre activitate fizică, aceasta trebuie să fie corelată foarte bine cu planul alimentar propus. Focusul antrenamentelor se bazează în general pe hipertrofie musculară, stimularea circulaţiei sanguine şi foarte multă mobilitate şi stretching. (VA URMA)

Andreea Monteiro

Andreea Monteiro
 

Fotografii din arhivele personale Navi şi Andreea Monteiro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân