Kinga Sebestyen – 6 sfaturi despre cum ne recuperăm după sală

Renumita antrenoare de fitness Kinga Sebestyen atrage atenţia asupra modului în care trebuie să ne protejăm musculatura după efortul depus la sală.
  • Publicat:
Kinga Sebestyen – 6 sfaturi despre cum ne recuperăm după sală

Renumita antrenoare de fitness Kinga Sebestyen, de 18 ani instructor de aerobic, step, fitball, pilates şi lector la Federatia Română “Sportul pentru Toţi”, atrage atenţia asupra modului în care trebuie să ne protejăm musculatura după efortul depus la sală. 

Şi asta nu doar pentru a atenua durerile, dar şi pentru a reface fibrele afectate de exerciţiile efectuate în forţă.

 

  • Evită eforturile intense care accentuează durerea şi aşteaptă ca durerea să dispară în totalitate înainte de a reveni la antrenamentele solicitante.
     
  • Poţi executa exerciţii uşoare de stretching pentru zonele afectate sau poţi masa uşor muşchii care dor (eventual cu puţină gheaţă învelită într-o batistă).
     
  • Ia vitamina C sau medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (de exemplu aspirină sau Ibuprofen) care nu grăbesc refacerea, dar reduc temporar durerea.
     
  • Asigură-te că bei apă în cantităţi corespunzătoare, consumă mulţi carbohidraţi şi puţine grăsimi pentru a furniza muşchilor combustibilul necesar.
     
  • Odihneşte-te! Dormi cel puţin 8 ore pe noapte şi chiar mai mult în zilele cu antrenament. Dacă poţi, dormi şi după-amiaza, chiar şi 30 de minute pot avea un efect benefic în procesul de refacere.
     
  • Nu în ultimul rând, urmează regula celor 10 procente. Când începi o nouă activitate fizică, creşte durata şi intensitatea exerciţiilor cu maximum 10% pe săptămână.

Kinga Sebestyen este trainer coordinator şi specialist al Academiei Internationale a Trainerilor de Kangoo Jumps, coordonând programe şi oferind diplome de merit. În plus, este autoarea unuia din cele mai eficiente programe de slăbit, Fat Burning, pentru care a fost premiată la nivel international. 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân