Jennifer Lopez, trucul pentru un antrenament eficient: greutăţile pentru picioare

Mai multe vedete de peste Ocean apelează la greutăţile pentru picioare pentru un antrenament mai eficient.
  • Publicat:
Jennifer Lopez, trucul pentru un antrenament eficient: greutăţile pentru picioare
FOTO: shutterstock / Jennifer Lopez, trucul pentru un antrenament eficient: greutăţile pentru picioare

În perioada izolării nu trebuie să neglijăm mişcarea fizică şi, din fericire, nu avem nevoie de echipamente sofisticate care să ne ocupe foarte mult loc în casă sau despre care să spunem că nu ni le putem permite. Din contră, cu o bandă elastică, o pereche de gantere ajustabile şi o salteluţă putem face un antrenament complex.

Un alt accesoriu pe placul multor vedete de peste Ocean sunt greutăţile pentru picioare pe care, de exemplu, Jennifer Lopez le poartă ori de câte ori are ocazia în timpul antrenamentului.

Greutăţile pentru picioare aduc un plus de intensitate oricărui antrenament, în special în privinţa exerciţiilor care au ca scop antrenmentul picioarelor, prin creşterea dificultăţii mişcărilor. Şi, dacă nu era suficient, cu ajutorul greutăţilor pentru picioare poţi creşte rezistenţa şi poţi face ca antrenamentul să fie o adevărată provocare, mai ales atunci când acesta presupune mai multe repetări.

Să nu uităm că aceste greutăţi ajută nu doar definirea picioarelor, ci şi a muşchilor fesieri şi ajută la întărirea oaselor. Potrivit unui studiu publicat în 2018 în Endocrinologie şi Metabolism, densitatea osoasă scade odată cu vârsta de 30 de ani, motiv pentru care se diminuează şi forţa şi rezistenţa.

Multe dintre vedete chiar confirmă beneficiile utilizării greutăţilor pentru picioare şi reamintesc şi de creşterea masei musculare în urma folosirii lor. Nu de puţine ori actriţa Jessica Alba a fost surprinsă de paparazzi purtând greutăţi pentru picioare în timpul plimbărilor prin cartier, în Los Angeles. Este şi cazul lui Jennifer Lopez care le adoptă în antrenamentele sale la cererea antrenorului său personal, Tracy Anderson.

Exerciţii pe care să le faci cu greutăţile de picioare

Ridicări de picioare. Pe o saltea te aşezi în genunchi, în poziţie de flotare. Piciorul cu care urmează să lucrezi îl ţii întins, vârful piciorului îl tragi spre interior şi ridici piciorul. Poţi face câte trei serii a câte 20 de repetări, pe fiecare picior.

Ridicări laterale. Din aceeaşi poziţie ca în cazul exerciţiului anterior, piciorul va fi dus de data aceasta în lateral. Se lucrează fiecare picior, trei serii a câte 20 de repetări.

Fandări în mers. Asigură-te că ai suficient spaţiu în cameră sau antrenează-te afară. Poţi face fandările una după alta, în timp ce te deplasezi.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”