Exercitiile fizice alunga insomnia

O sedinta de exercitii de aerobic moderate, nicidecum intense, reduce anxietatea si ii ajuta sa adoarma pe cei care au probleme cu insomniile.
  • Publicat:
Exercitiile fizice alunga insomnia
Exercitiile fizice alunga insomnia

O sedinta de exercitii de aerobic moderate, nicidecum intense, reduce anxietatea si ii ajuta sa adoarma pe cei care au probleme cu insomniile. 

Au descoperit acest lucru medicii din Brazilia, dupa un studiu la care au participat zeci de oameni care aveau probleme cu somnul. In cazul celor pe care specialistii i-au trimis sa faca miscare inainte de culcare, s-a constatat o crestere a perioadei de somn chiar si cu 37%. Si starea de anxietate a scazut cam cu 7%, spun expertii.

Ei subliniaza faptul ca acum oamenii care sufera de insomnie au o alternativa la pumnul de medicamente pe care trebuie sa il ia ca sa se poata odihni. 30% dintre adultii din intreaga lume au simptome de insomnie. Majoritatea sunt batrani si femei.  

Miscarea ii protejeaza pe barbati de cancer

Barbatii care fac regulat exercitii fizice pre­zinta mai putine riscuri de a muri de cancer decat cei care sunt certati cu sportul. Anuntul vine din Suedia, unde cativa cercetatori au analizat legatura dintre efectul activitatii fizice asupra riscului de cancer, in cazul a 40.708 de barbati.

Cei care faceau miscare cat de usoara – mers de pe jos ori pe bicicleta cel putin 30 de minute pe zi – aveau o rata de supravietuire in cazul cancerului cu 33% mai mare decat cei care nu faceau exercitii fizice deloc.




Sportul amâna aparitia diabetului

Adoptarea timp de 6 ani a unui regim ali­mentar potrivit asociat cu exercitii fizice poa­te contribui la amânarea cu 14 ani a aparitiei diabetului, la persoanele care prezinta riscuri mari de a dezvolta boala. La studiul realizat in China, au participat aproape 600 de adulti care prezentau „o intoleranta la glucoza“, un simptom care anunta cea mai raspândita forma de diabet din lume, cel de tip II.

Schimbarea regimului de viata (dieta combinata cu sport) a re­dus cu 43% frecventa aparitiei diabetului pe perioada de 6 ani dintr-un total de 20 de ani de studiu. Diabetul, care se dez­volta in paralel cu obezitatea, afecteaza 246 de milioane de adulti in lume.



Foto: SHUTTERSTOCK


Urmărește CSID.ro pe Google News
Sa spulberam mituri din fitness!
Sa spulberam mituri din fitness!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”