Exercitii fizice in familie

Vrei sa-ti implici intreaga familie in activitati fizice? Nu trebuie sa recurgi la amenintari sau alte mijloace de acest gen. Daca planifici totul cat mai bine si creezi atmosfera adecvata ii vei convinge sa faca exercitii fizice alaturi de tine. Iata ca
  • Publicat:
Exercitii fizice in familie
Exercitii fizice in familie

Incearca DVD-urile cu exercitii fizice!
Alege exercitiile in functie de preferintele membrilor familiei tale, dar si in functie de pregatirea lor fizica, varsta, etc. Daca vrei sa-ti determini copii sa faca exercitii, trebuie sa alegi ceva care sa le atraga atentia, sa-i faca sa se simta bine, cunoscut fiind faptul ca cei mici se plictisesc destul de repede. In cazul in care vrei sa-ti pui parintii sau bunicii la treaba, alege exercitii usoare, special concepute pentru cei trecuti de prima tinerete.

Dansati si va jucati!
Mai poti alege exercitiile inspirate din miscari de dans, daca in familia ta exista pasionati de dans. Cel mai greu iti va fi sa ii atragi pe adolescenti intr-un program de exercitii pentru ca acestia sunt reticenti la orice pare sa-i constranga. In acest caz, sportul este cea mai buna solutie. Fratele, prietenul sau chiar fiul tau, in cazul mamicilor, nu se da cu nici un pret miscat din fata calculatorului? Urneste-l de pe scaun rugandu-l sa te invete sa joci baschet sau fotbal. Chiar daca la inceput va fi reticent, cand isi va da seama ca vorbesti serios si insisti, va accepta.

Inotul
Vara este sezonul “balacelii”. De aceea, nu rata ocazia de a-i invita la piscina, strand sau chiar la mare, intr-un weekend in care sunt toti disponibili. Inotul este distractiv si foarte benefic pentru ca implica multe grupe musculare. Nu uita sa iei si mingea de volei.  

Competitia
Nimic nu-i face pe oameni sa se implice mai mult intr-o activitate decat competitia. Indiferent daca e vorba de cine poate alerga mai repede sau cine poate sari mai sus, putina competitie nu strica daca vrei sa-ti mobilizezi familia.

Motivatia
Daca grupul tau nu este deloc competitiv, incearca sa-i motivezi. Te poti folosi de cauzele nobile, cum sunt activitatile sportive cu caracter caritabil la care poate participa oricine doreste. In cazul in care astfel de activitati nu se organizeaza in orasul tau, ii poti motiva prin “recompense” de genul: “ultimul spala vasele toata saptamana”.

Promoveaza o alimentatie sanatoasa!
Alege gustari sanatoase pentru familia ta. Fructele, legumele, alunele sunt cateva dintre alimentele pe care ar trebui sa le consumati cand faceti exercitii fizice, dar nu numai. Familia ta are nevoie de nutrienti pentru un nivel maxim de energie. Suplimentele de vitamine si bauturile pe baza de lapte sunt benefice, dar nu contin toti nutrientii care se gasesc in produsele naturale. Pe langa asta, nu uita ca persoanele obosite din familia ta sunt parteneri lenesi de antrenament. Din aceasta cauza, un somn bun va asigura ca nimeni nu va avea nici o scuza cand vine vremea sa fiti activi.

Articol exclusiv online
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Roxana Ionescu
Roxana Ionescu
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân