Exerciţii care-ţi menţin silueta, chiar dacă eşti izolat la domiciliu

Chiar dacă suntem izolaţi la domiciliu asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la mişcarea fizică. Iată ce exerciţii să faci acasă.
  • Publicat:
Exerciţii care-ţi menţin silueta, chiar dacă eşti izolat la domiciliu
Exerciţii care-ţi menţin silueta, chiar dacă eşti izolat la domiciliu

Cu toţii trecem printr-o perioadă dificilă şi, chiar dacă suntem izolaţi la domiciliu, asta nu înseamnă că trebuie să ne punem silueta în pericol. Deşi sălile de sport sunt închise, nu ar trebui să fim sedentari şi să renunţăm la exerciţiile fizice. Soluţia este să fim atenţi cât şi ce anume mâncăm în această perioadă şi să facem sport acasă sau în curte, după caz.

 „O oră pe zi de mişcare ne aduce multe beneficii. Alocaţi din timpul pe care l-aţi petrece pe canapea vizionând filme şi seriale. Kilogramele în plus nu afectează doar aspectul fizic, ci şi sănătatea. Creşte colesterolul, grăsimea se depune pe abdomen, pe organe, pe artere. Avem nevoie de o sănătate bună şi de un sistem imunitar puternic în special în această perioadă când suntem ameninţaţi de acest virus”, declară Kinga Sebestyen, cea care a făcut din Kangoo Jumps un fenomen internaţional.

Kinga recomandă efectuarea unor exerciţii de bază menite să accelereze metabolismul şi să ardă depunerile de grăsime, să stimuleze sistemul limfatic şi să tonifieze musculatura. În cazul său, alege să facă aceste exerciţii având ghetele Kangoo Jumps în picioare, pentru o mai mare eficienţă.

  • ”Începeţi cu exerciţii de încălzire – rotire mâini, picioare, umeri, gât, extensii, apoi sărituri uşoare. Apoi antrenaţi muşchii picioarelor, fesierii, abdomenul, bratele şi spatele.
  • Faceţi serii de genuflexiuni cu coborâre cât de jos puteţi. Atenţie să menţineţi spatele drept.
  • Pentru muşchii picioarelor şi fesieri faceţi fandări înainte, din mers şi laterale. Greutatea corpului este suficientă, însă ajută şi mai mult dacă ţineţi în mână gantere sau sticle cu apă. Eu ţin în picioare ghetele Kangoo Jumps
  • Flotări cu mâinile la sol şi corpul la nivel orizontal. Pentru mai multă eficienţă, urcaţi picioarele pe canapea şi păstraţi palmele pe podea, corpul fiind astfel înclinat. Menţineţi abdomenul încordat şi spatele drept tot timpul.
  • Ridicări de gantere sau sticle cu apă, laterale sau în faţă.
  • Pentru triceps faceţi flotări verticale, sprijinindu-vă cu mâinile la spate pe un scaun. Atenţie să nu vă dezechilibraţi, iar scaunul să fie stabil.
  • Serii de abdomene clasice şi laterale, cu picioarele la podea sau ridicate. Aici eu ţin în picioare ghetele Kangoo Jumps pentru un mai mare efort, ele cântărind 2 kilograme fiecare.
  • Planşe cât mai îndelungate. Staţi pe coate, cu corpul perfect aliniat, nici mai sus, nici mai jos. Încearcă să rezişti măcar un minut aşa.
  • Dacă ai un covor gros şi nu deranjezi vecinii, poţi face sărituri de diverese tipuri: cu picioarele apropiate şi depărtate, cu genunchii ridicaţi la piept, Jumping Jacks, etc. Eu, spre exemplu, sar pe ghete Kangoo Jumps pe un covor gros. Cu tot ce fac în casă, pot arde chiar şi 800 de calorii pe oră, ceea ce este eficient, în condiţiile în care nu avem altă alternativă şi e necesar să stăm izolaţi la domiciliu.
  • La final nu uitaţi să faceţi streching pentru ca musculatura să nu rămână tensionată”, explică Kinga Sebestyen.

La orele clasice de Kangoo Jumps, în sală, se pot arde şi 1500 de calorii. Kinga explică de ce.

„În timpul exerciţiilor de săritură, abdomenul este perfect lucrat, astfel că se ard rapid straturile de grăsime din jurul taliei. Sunt peste 1000 de repetări în timpul unui astfel de exerciţiu, astfel că efectul este garantat. Exerciţiile pe ghete lucrează tot corpul, braţele, picioarele, mai intens cu 80% decât alte forme de sport. Faci cardio şi tonifiere în acelaţi timp. Scapi garantat de 10 kilograme pe lună. Eu dacă se întâmplă să pun 1-2 kilograme în plus, le dau jos în doar 2 antrenamente. Nu sunt stresată să am mereu o dietă strictă. Îmi permit să mănânc mult şi seara pentru că ştiu că a doua zi dau jos la următorul antrenament.

Am o pereche de jeans de acum 25 de ani care reprezintă măsura mea ideală. Îl probez şi ştiu tot timpul dacă m-am îngrăşat ori am slăbit. Când nu am ore de grup, merg să alerg în parc pe ghete sau fac acasă exerciţii la saltea cu ghetele în picioare. Fac genuflexiuni şi fandări pe ghete, iar acestea lucrează şi mai bine muşchii. Pentru abdomen plat, stau întinsă şi ridic câte un picior cu gheata, orizontal sau lateral. Fiecare gheată are cam 2 kilograme, astfel că pune şi mai mult muşchii în mişcare. Şi pentru posterior este o adevărată minune. Ridici piciorul în spate, având gheata pusă, iar fesierii sunt imediat lucraţi”, spune Kinga Sebestyen.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”