Aşa ajungi la abdomenul mult visat!

Abdomenul este partea cea mai greu de modelat din corpul oricărei femei. Cine nu vrea să scape de colăcei? Cine nu-şi doreşte cât mai multe pătrăţele? Cine nu vrea să poarte topuri peste buric, deşi le-a trecut vremea, doar din ambiţia de a-şi expune abdomenul perfect?
  • Publicat:
Aşa ajungi la abdomenul mult visat!

Abdomenul este partea cea mai greu de modelat din corpul oricărei femei.

Cine nu vrea să scape de colăcei? Cine nu-şi doreşte cât mai multe pătrăţele?

Cine nu vrea să poarte topuri peste buric, deşi le-a trecut vremea, doar din ambiţia de a-şi expune abdomenul perfect?

Ştiu că este foarte important pentru tine să ai un abdomen cu care să te mândreşti. Tocmai de aceea, îţi recomand un program foarte eficient şi complex de mişcare pentru a-ţi tonifia abdomenul, program pe care îl poţi efectua zilnic, timp de 10-15 minute.

Surplusul de kilograme depozitate în mod special în zona abdomenului te afectează din punct de vedere estetic, dar trebuie să ţii cont şi de un alt aspect, acela că grăsimea localizată în zona abdomenului poate genera probleme de sănătate precum diabet, accident vascular, tensiune mare sau boli de inimă.

Unica modalitate de a scăpa de surplusul de greutate din zona abdomenului este să combini efortul fizic cu alimentaţia echilibrată. Apoi, trebuie să fii conştientă de faptul că nu ai acumulat acele kilograme într-o zi şi, deci, va trebui mai mult de o zi să le dai jos. Gândeşte pozitiv! Ştii bine că modul în care gândeşti te poate ajuta sau încurca! Aşadar, fii optimistă şi începe să faci…SPORT!

Iată un program de exerciţii pe care TREBUIE să îl respecţi în fiecare zi!

  • Efectuează timp de 5 minute o alergare uşoară deplasându-te înainte şi înapoi rotind braţele.
  • Cu picioarele îndepărtate în poziţia stând şi cu mâinile la ceafă, întoarce-ţi bustul înspre stânga şi dreapa fără să mişti bazinul, de cel puţin 30 de ori, important fiind să menţii poziţia bazinului pe loc şi spatele drept pentru a proteja coloana vertebrală.
  • Aşează-te pe covor, pe spate culcat, braţele pe lângă trunchi, trage genunchii la piept şi apoi revino la poziţia iniţială cu picioarele întinse. Execută 3 serii a câte 20 de repetări.
  • Din aceeaşi poziţie, pe spate culcat şi cu genunghii la piept, prinde cu palmele genunchii şi rulează de pe spate în aşezat, menţinând poziţia cu genunchii la piept şi efectuând un balans, cel puţin două minute.
  • Culcă-te lateral, menţine genunchii îndoiţi şi încearcă să efectuezi în această poziţie un balans, ajutându-te de picioare şi menţinând abdomenul în contracţie. 30 de repetări pe partea stângă şi 30 de repetări pe partea dreaptă îţi vor întări muşchii oblici.
  • Culcat pe spate, coatele pe lângă corp, genunchii uşor îndoiţi şi călcâiele sprijinite pe covor, ridică trunchiul până în poziţia şezând, simultan cu aducerea genunchilor la piept. Este un exerciţiu eficient pentru abdomenul inferior şi superior; execută 3 serii a câte 20 de repetări.
  • Culcat pe spate, picioarele îndoite şi ridicate, gleznele încrucişate, mâinile la ceafă, încearcă să duci capul spre genunghi de 10 ori a câte 3 serii.
  • Încheie cu 5 minute de alergare înainte şi înapoi, efectuând exerciţii de respiraţie ample.

Sursa: „Sport, dieta şi vedete” de Florentina Opriş

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”