Anca Serea – astă seară facem sport în familie!

Anca Serea, prezentator Prima TV, este un exemplu viu că o mămică poate arăta exemplar dacă îşi pune ordine în alimentaţie şi nu ratează nici un prilej să facă sport. Are 3 copii de 11, 6 şi 1 an şi îi educă încă de pe acum în spiritul stilului de viaţă sănătos.
  • Publicat:
Anca Serea - astă seară facem sport în familie!

Anca Serea, prezentator Prima TV, este un exemplu viu că o mămică poate arăta exemplar dacă îşi pune ordine în alimentaţie şi nu ratează nici un prilej să facă sport. Are 3 copii de 11, 6 şi 1 an şi îi educă încă de pe acum în spiritul stilului de viaţă sănătos.

“La primul cadru, te rog să te îmbraci cu rochiţa neagră de balet”, îi spun lui Sarah, fetiţa de 6 ani a Ancăi Serea. “Da, dar mie îmi place mult rochiţa bleu.” “Şi mămica ta se îmbracă la fel”, încerc să o conving. “Bine! Dar apoi se poate şi cu rochiţa bleu?”

În acest timp, de pe o canapea ne priveşte curios Noah, fiul cel mic al Ancăi şi al lui Adi Sînă de la Accent. Are aproape 1 an şi este unul dintre cei mai cuminţi copii pe care i-am văzut. Zâmbeşte în continuu. El încă nu are preferinţe vestimentare… Încă! Anca este calmă, răbdătoare şi aleargă între cabina de machiaj şi micuţi. Şi ea este mereu cu zâmbetul pe buze.

“Alături de copii trăiesc emoţii ce nu se pot descrie în cuvinte… Ei sunt motoraşele mele în viaţă, motivul pentru care mă trezesc în fiecare dimineaţă cu energie, voie bună şi poftă de viaţă! Sunt omuleţii alături de care am crescut… învăţ… şi respir!”

Începem şedinţa foto. Primul cadru are ca temă “balet”. Sarah este în culmea fericirii pentru că ea chiar face cursuri de balet. Delicate, ea şi mama sa se consultă asupra coregrafiei. Între timp, îi atrage atenţia un covor sub formă de şotron. Sare puţin, revine. O întreb pe Anca cum reuşeşte să-şi împartă atenţia în mod egal, mai ales că micuţii nu au doar vârste diferite, ci şi nevoi şi dorinţe distincte. Asta ca să nu mai vorbim despre personalitatea puternică a fiecăruia.

“Nu ştiu dacă reuşesc să-mi împart atenţia în mod egal. Priorităţile se împart în funcţie de nevoi. David şi Sarah au înţeles că fratele lor are unele necesităţi care nu suportă amânare. De cele mai multe ori ei mă ajută cu drag şi nu au motive de supărare. David este cel care are grijă de surioara lui, iar Sarah de cel mic…”

Urmează să schimbăm ţinuta pentru următorul cadru. Fetiţa se amuză şi aleargă, frăţiorul ei cel mic zâmbeşte în continuare. Este însoţit de bunică, mama Ancăi. Prezentatoarea TV, are 33 de ani şi îmi mărturiseşte că nu şi-a colorat niciodată chimic podoaba capilară.

Între timp, vine Sarah să ne amintească cât de mult îi place rochiţa bleu. Anca probează hainele şi toate îi vin perfect. A revenit foarte rapid în formă şi după ce l-a născut pe cel de-al treilea copil. 

Care este secretul? “Mi-am reluat activitatea fizică constantă la 2 luni după ce am născut. Acum merg regulat la sală asistată de antrenor şi de 3 ori pe săptămână fac masaj acasă. În week-end mergem cu cei mici la piscină şi ne bălăcim. Sau în parc unde încercăm să ţinem pasul cu ei.”

Face parte din categoria părinţilor care au înţeles că din copilărie se formează deprinderile pentru un stil de viaţă sănătos, aşa că îşi educă familia în acest sens: “Sportul înseamnă sănătate şi alături de alimentaţie este esenţial în viaţă. Sarah merge la înot pe timpul verii şi la balet, iar David este pasionat de fotbal (este portarul echipei şcolii), de mersul pe bicicletă şi înot. În curând şi Noah va frecventa cursurile de înot pentru bebeluşi”.

Între timp, vine şi David de la şcoală. Îi povesteşte pe scurt mamei ce s-a întâmplat în acea zi şi că abia aşteaptă să plece în Spania cu echipa sa de fotbal. Evident, este curios să vadă hainele pe care i le-am pregătit pentru şedinţa foto. În special, cele de fotbal :-). “Uite, în formă mă menţine şi alergatul după copii”, mai spune Anca.

De asemenea, mai merge la şedinţe de kangoo jumps şi când timpul e frumos, alege o plimbare pe bicicletă împreună cu Adi. Scenariul şedinţei foto prevedea un cadru cu toţi cei patru protagonişti îmbrăcaţi în costume pentru artele marţiale. Însă a fost o mică problemă: balerina familiei a refuzat să apară în fotografie pe motiv că “acest costum nu are floricele, nu este de fetiţă”. Corect!

David în schimb, spune: “De cât timp nu am mai purtat centura albă… Eu am deja centura portocalie”. Noah, ca de obicei zâmbeşte. Anca explică: “Se întâmplă uneori să avem discuţii, nimic însă nu se face cu forţa. Consider că toate activităţile trebuie făcute cu drag, plăcere, răbdare… şi frecvenţă.” Uneori, pentru a-şi convinge copiii apelează la mici şantaje sau îi momeşte cu promisiunea că vor merge la locurile de joacă. De unde are totuşi, atâta energie?

Job, familie, sport… “Sincer, mi se întâmplă destul de des să nu mai am chef de ora de sport, mai ales când nu reuşesc să dorm suficient. Însă de fiecare dată îmi găsesc motivaţia interioară. De asemenea, am apelat la ajutorul antrenorului Raul Toma.” În sfârşit, vine momentul rochiţei de balet bleu. Sarah radiază.

David se tot gândeşte ce exerciţii ar putea face la acest cadru. Vorbim despre alimentaţia Ancăi şi a celor mici. “Am încercat să ne echilibrăm regimul de viaţă. Evităm produsele prelucrate şi mâncăm multe fructe, legume, peşte, curcan, lactate de capră, paste şi făină integrală, dulciuri făcute în casă.”

Şi totuşi, care este regimul alimentar adoptat de prezentatoarea TV? “Mărturisesc că nu sunt o fire gurmandă! Nu-mi plac dulciurile şi m-am educat să mănânc puţin şi sănătos. Dimineaţa mănânc fructe, un iaurt…

La prânz, o salată sau o supă, iar seara luăm cina în familie.” După ce s-a terminat, şedinţa foto David vrea în magazinele cu echipament sportiv, iar Sarah doreşte să mănânce somon. În acelaşi timp, dacă se poate! Anca le spune: “Magazinul este în drum spre restaurant”.

Fotograf: Octav Ganea
Realizator: Mădălina Drăgoi
Make-up artist: Mirela Păvăloiu
Hair stylist: Mihai Cioca
Locaţie: Bo Concept, www.boconcept.ro, Mulţumim pentru sprijinul acordat!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Andreea Raicu: Sportul este amuzant!
Andreea Raicu: Sportul este amuzant!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân