5 trucuri care te motivează să faci mişcare

Chiar şi exerciţiile fizice scurte sunt de preferat lipsei totale de mişcare. Începe cu o activitate pe care îţi place să o faci! Ca regulă generală, când faci exerciţii fizice, trebuie să simţi efortul, dar nu într-o asemenea măsură încât să nu mai ai suflu deloc. Deci, dacă vezi că gâfâi după câteva minute, opreşte-te! Înseamnă că faci un efort prea mare.
  • Publicat:
5 trucuri care te motivează să faci mişcare

Chiar şi exerciţiile fizice scurte sunt de preferat lipsei totale de mişcare.

Începe cu o activitate pe care îţi place să o faci! Ca regulă generală, când faci exerciţii fizice, trebuie să simţi efortul, dar nu într-o asemenea măsură încât să nu mai ai suflu deloc.

Deci, dacă vezi că gâfâi după câteva minute, opreşte-te! Înseamnă că faci un efort prea mare.

Îţi oferim 5 sfaturi pentru a-ţi menţine motivaţia în ceea ce priveşte importanţa mişcării:

Găseşte un partener de exerciţii!

Mergi la plimbare cu cineva, joacă tenis cu iubitul/soţul tău sau ieşi cu patinele cu rotile împreună cu copiii sau prietenele tale.

Programează-ţi exerciţiile!

Exerciţiile fizice trebuie să fie o prioritate, parte integrală a stilului de viaţă. Fă-ţi timp pentru ele şi programează-le în agenda activităţilor zilnice.

Poartă haine speciale!

Poartă haine confortabile, potrivite pentru activitatea fizică. Te vor ajuta să simţi că faci sport! Dacă mergi la o sală de fitness, pune-ţi echipamentul într-o geantă cu o seară înainte, astfel încât atunci când trebuie să pleci, nu trebuie decât să o iei.

Distrează-te!

Dacă exersezi singură, foloseşte un dispozitiv portabil pentru a asculta muzica preferată sau cărţi înregistrate în timp ce faci mişcare. De asemenea, majoritatea aparatelor din sălile de fitness au suporturi pe care îţi poţi aşeza o revistă sau alte materiale de citit. Dacă exersezi acasă, dă drumul la muzică sau poziţionează-te în faţa televizorului.

Gândeşte-te la sport ca la ceva nenegociabil!

Gândeşte-te că e ceva ce trebuie neapărat să faci, cum ar fi spălatul pe dinţi sau mersul la muncă. Abordarea acestei perspective asupra stilului de viaţă, te va ajuta să faci din exerciţiile fizice un obicei şi, prin urmare, te va conduce la o viaţă mai sănătoasă atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic!!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân