5 exerciţii pentru picioare perfecte

Chiar dacă a trecut vara şi nu-ţi mai arăţi la fel de mult picioarele, trebuie să te asiguri că îşi păstrează aspectul tonificat şi suplu pe toată periaoda anului. Pentru asta îţi reconadăm să menţii o dietă echilibrată, să faci masaj şi sport. Mai jos găseşti cinci exerciţii pe care le poţi face chiar la tine acasă. Ai nevoie este un scaun, o ganteră de 2kg şi un prosop.
  • Publicat:
5 exerciţii pentru picioare perfecte

Chiar dacă a trecut vara şi nu-ţi mai arăţi la fel de mult picioarele, trebuie să te asiguri că îşi păstrează aspectul tonifiat şi suplu pe toată perioada anului. Pentru asta îţi recomandăm să menţii o dietă echilibrată, să faci masaj şi sport. Mai jos găseşti cinci exerciţii pe care le poţi face chiar la tine acasă. Ai nevoie este un scaun, o ganteră de 2kg şi un prosop.

„Exerciţiile simple, precum genuflexiunile, ridicările pe vârfuri şi fandările, nu doar că lucrează cel mai bine picioarele, dar nu permit nici musculaturii să se dezvolte foarte mult“, spune fiziologul Brad Schoenfeld, autor al cărţii Sculpting Her Body Perfect şi cel care a creat antrenamentul „Iubeşte-ţi picioarele“. Practică-l de trei ori pe săptămână, cu pauze între zile şi cu pauze de 30 de secunde între seturi.


1. Flexează unul dintre picioare în faţă, iar pe celalalt sprijină-l de scaun (cu talpa piciorului în sus), iar mâinile sprijină-le de şolduri. Flexează piciorul din faţă până ajungi la 90 de grade şi ridică trunchiul. Fă 15-20 de repetări, în 2-3 seturi, apoi schimbă piciorul.


2. Sprijină-te de spătarul unui scaun cu mâna dreaptă, ridică-te pe vârfuri şi impinge genunchii în faţă până formează un unghi de 90 de grade cu linia umerilor. Apoi, revin-o cu picioarele pe podea. Fă 2-3 seturi, cu 15-20 de repetări.

 

3. Cu picioarele desfăcute si tălpile cu vârful degetelor spre exterior, ţinând cu ambele mâini o halteră, la nivelul pieptului, fă genuflexiuni până ajungi cu picioarele în unghi de 90 de grade.  Fă 2-3 seturi, cu 15-20 de repetări.

 

4. Cu picioarele depărtate, mâinile unite la nivelul pieptului, lasă-te în lateral pe unul dintre picioare, înclinând genunchiul în unghi de 90 de grade, apoi revino la poziţia iniţială. Apoi, schimbă piciorul şi revino. Poţi face asta şi fandând unul dintre picioare înainte şi, apoi, să-l schimbi cu celălalt. Fă 2-3 seturi cu 15-20 de repetări.

 

5. Cu picioarele uşor depărtate, coatele îndoite şi ţinând de capetele unei gantere, la nivelul pieptului, apleacă-ţi trunchiul până formează un unghi de 90 de grade cu picioarele. Apoi, revino la poziţia iniţială. Fă 2-3 seturi cu 15-20 de repetări.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”