19.000 de alergători la Bucharest Marathon – cine sunt căştigătorii

La cea de a 11 ediţie Bucharest Marathon învingătorul maratonului de 42,195 km a fost Hosea Kipkenboi din Kenya, cronometrat cu 2h 11min 32sec.
  • Publicat:
19.000 de alergători la Bucharest Marathon - cine sunt căştigătorii

Peste 19.000 de participanţi din peste 70 de ţări au participat la cea la cea de-a 11-a ediţie Bucharest MARATHON, desfăşurată în weekendul 13-14 octombrie 2018. Competiţia deţine certificarea Bronze Label acordată de IAAF (Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism). Iată lista câştigătorilor.

Învingătorul Maratonului de 42,195 km, a fost Hosea Kipkenboi din Kenya, cronometrat cu 2h 11min 32sec. Acesta a fost urmat de către conaţionalul său Kipkogei Joel Kimutai pe locul doi, cu 2h 11min 59sec şi de Kaleb Kashebo din Etiopia pe locul trei cu 2h 13min 22sec.

Proba feminină de Maraton a fost câştigată de etiopianca Gelana Almaz Erba cu timpul 2h 41min 29sec. Poziţiile următoare au fost ocupate de către româncele Adela Bălţoi cu 2h 50min 06sec şi conaţionala sa Nicoleta Ciortan, cu 2h 57min 56sec.

În cadrul acestei ediţii a Maratonului Bucureşti a fost stabilit un timp record de cursă la categoria bărbaţi.

La proba Semimaraton, Maxim Răileanu (Republica Moldova) a câştigat primul loc la masculin, finalizând cursa în 1h 6min 34sec, şi românca Maria Magdalena Veliscu cu un timp de 1h 33min 48sec la feminin.

Cursa Ştafetă a fost încheiată pe locul întâi de către echipa MTB.MD din România cu timpul 2h 20min 47sec. La Cursa 10km Individual Vodafone, a fost învingător la categoria bărbaţi Nicolae Soare cu timpul 30min 15sec şi de către Adriana Nelson, la categoria femei, înregistrând timpul 34min 43sec.

Începând cu acest an, Isostar  acordă  premiul „Robert Cadar” primului român finalist la proba maraton, constând în bani şi produse nutriţie sportivă. Premiul onorific  a fost înmânat de către soţia lui Robert Cadar, fiindu-i acordat la această ediţie lui Sorin Mineran care a  terminat cursa de maraton în 2h 27min 51sec.

Cursa Populară la care au luat startul 2.500 de participanţi, a fost câştigată la masculin de către românii Mircea Alexandrescu iar la feminin, Cuţa Talpău.

Bucharest Marathon – Curse şi pentru 0 – 19 ani

Sâmbătă 13 octombrie, la Cursa Copiilor au luat startul 3.600 de copii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă şi gen având start diferit, coridorul de start fiind împărţit pe sectoare, pe distanţe cuprinse între 0,9-1,4 km.

2.500 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 14-19 ani au concurat, sâmbătă, 13 octombrie, la Cursa Adolescenţilor pe o distanţă de 2,5 km.

Bucharest Marathon –  ambasatori pentru cauze nobile

Ambasadorii Bucharest RUNNING CLUB  şi personalităţile tv care au fost prezente la startul Maratonului Bucuresti alergând pentru o cauză au fost: campioanele olimpice- Camelia Lupaşcu, Viorica Susanu, Doina Ignat, Loredana Dinu, Georgeta Andrunache, Camelia Macoviciuc, Adelina Cojocariu Boguş, campioanele Anca Bucur, Anca Surdu, actorii Marius Manole şi Rareş Florin Stoica, realizatorii radio- Mihai Rădulescu (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR).

Evenimentul a necesitat munca a peste 700 de persoane, majoritatea voluntari.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân