Supă minestrone cu parmezan

Ingrediente: ceapă, morcovi, ţelină, dovlecel, cartofi roşii, fasole verde, spanac, mazăre, ulei de măsline, parmezan.
Supă minestrone cu parmezan

Ingrediente: ceapă, morcovi, ţelină, dovlecel, cartofi roşii, fasole verde, spanac, mazăre, ulei de măsline, parmezan.

Mod de preparare: Legumele se taie cubuleţe. Ulterior, ceapa, morcovul şi ţelina se călesc la foc mic în ulei de măsline. Uleiul de măsline, atât cel presat la rece, cât şi cel rafinat, se distruge la temperaturi mari şi astfel nu devine nociv prin procesul de prăjire.

Pentru supă, se fierb toate legumele, cu excepţia cartofului, la foc mediu până când sunt preparate al dente (încă tari). Legumele astfel preparate păstrează cea mai mare parte din mineralele şi vitaminele pe care le conţin.

Ulterior, se adaugă cartofii, fasolea verde şi spanacul. Cu 10 minute înainte ca legumele să fie fierte, se adaugă roşiile şi busuiocul. Roşiile se pun la sfârşit deoarece, în procesul de preparare, pot întări toate celelalte legume.

Se serveşte cu parmezan ras deasupra. Este o supă de legume potrivită în orice anotimp. Iarna, când nu mai aveţi acces la toate aceste legume proaspete, apelaţi cu încredere la cele congelate pentru că îşi păstrează în proporţie de peste 80% toate calităţile în procesul de îngheţare.
 

Supă de stridii
Supă de stridii