Supă de fasole neagră cu lapte de cocos

Supa de fasole neagră cu lapte de cocos este un fel de mâncare exotic, uşor de preparat şi ieftin, care poate fi o soluţie rapidă atunci când doriţi să faceţi o surpriză prietenilor sau familiei.
Supă de fasole neagră cu lapte de cocos

Supa de fasole neagră cu lapte de cocos este un fel de mâncare exotic, uşor de preparat şi ieftin, care poate fi o soluţie rapidă atunci când doriţi să faceţi o surpriză prietenilor sau familiei.

Ingrediente pentru patru porţii:

– 2 conserve a câte 400 de grame de fasole neagră, clătită şi scursă de apă
– 1 conservă de 400 de grame de roşii cubuleţe
– 1 cană de supă de legume
– 1 conservă sau 400 de mililitri de lapte de cocos
– 2 cepe verzi, tocate (sau mai multe, după gust)
– 1 lingură cu ghimbir mărunţit
– 1 lingură cu chimion măcinat
– 1 lingură cu curcumă măcinată
– 2 căţei de usturoi tocaţi (sau mai mulţi, după gust)
– sare după gust

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele într-o cratiţă şi puneţi pe foc. Când dă în fiert, reduceţi intensitatea focului şi lăsaţi la fiert domol, până ce preparatul atinge consistenţa dorită, aproximativ 30-45 de minute. La final, adăugaţi sare după gust.

Sursa: Mediafax

Supă cremă de morcovi puţin iute
Supă cremă de morcovi puţin iute