Supă cremă de sparanghel cu creveţi şi crutoane de pâine

Reţetă oferită de Paul Siserman, concurent Masterchef. Se toaca marunt ceapa ,apoi se taie bucatele sparanghelul pastrand mugurii pt etapa finala se incinge o tigaie in care punem 50 g de unt si unde calim ceapa si cozile de sparanghel dupa calire adaugam supa de pui si lasam sa fiarba pentru 25-35 min.
  • Publicat:
Supă cremă de sparanghel cu creveţi şi crutoane de pâine

Reţetă oferită de Paul Siserman, concurent Masterchef.

Ingrediente

Sparanghel
Creveti
Unt
Ceapa
Smantana dulce
Nucsoara
Zahar
Sare
Piper
300g sparanghel , 6 creveti ,100g unt, 250ml smantana dulce  1 ceapa mare 2g nusoara 5 g zahar

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa ,apoi se taie bucatele sparanghelul pastrand mugurii pt etapa finala se incinge o tigaie in care punem 50 g de unt si unde calim ceapa si cozile de sparanghel  dupa calire adaugam supa de pui  si lasam sa fiarba pentru 25-35 min.
Se  lasa la odihnit putin supa apoi cu un mixer vertical sau blender ( de preferat ) se paseaza tot continutul din oala adaugand in fir subtire pana la obtinerea cosistentei dorite a smantanei dulci. Se potriveste de gust cu sare si piper si se adauga si nucsoara .
In alta tigaie se pune untul ramas si crevetii curatati in prealabil (atentie, nu doar crusta si coada, ci si intestinul acesta fiind scos mai usor pe partea dorsala) se trag la tigaie la foc repede pentru 4-5 min si se adauga si usturoiul .
Painea se taie cubulete de 2-3 cm  si  se pune pe o foaie de copt intr-o tava care se baga la cuptorul incins la 230 de grade pentru 3-4 min.

La urma se monteaza farfuria  adaugand pentru plating si putini germeni de ceapa (optional).
Pentru decor se folosesc  mugurii de sparanghel cruzi sau trasi la tigaie si crevetii, cat si crutoanele de paine .

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: