Supă cremă de conopidă

Încălziţi untul într-o cratiţă mare şi adăugaţi ceapa mestecănd frecvent timp de 5 minute. Apoi puneţi conopida, cartoful, supa de legume, laptele şi asezonaţi
  • Publicat:
Supă cremă de conopidă

Ingrediente:

O lingură de unt
O ceapă mare, fin tocată
O conopidă mare (aprox 900g), curăţată de frunze şi tăiată bucăţele
Un cartof curăţat şi tăiat cubuleţe
700 ml supă de legume (sau obţinută dintr-un 1 cub de concentrat din comerţ)
400 ml lapte
100 grame brănză ceddar, matură

Mod de preparare:

Încălziţi untul într-o cratiţă mare şi adăugaţi ceapa mestecănd frecvent timp de 5 minute. Apoi puneţi conopida, cartoful, supa de legume, laptele şi asezonaţi cu sare şi puţin piper. Lăsaţi focul mare până începe să fiarbă, apoi reduceţi-l şi lăsaţi la foc mic vreo 30 de minute până ce conopida devine moale, iar cartoful prea tare fiert.

Mixaţi totul cu un blender până obţineţi o supă groasă şi cremoasă. Dacă doriţi (după gust) o mai puteţi subţia puţin cu lapte.

O puteţi prepara în avans cu până la 2 zile înainte şi păstra la rece în frigider, sau o puteţi congela până la 1 lună. Când este gata pentru a fi servită, o încălziţi, puneţi în boluri şi radeţi deasupra brânza, apoi o amestecaţi şi serviţi. Opţional o puteţi servi cu crutoane.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Supă de fasole neagră cu lapte de cocos
Supă de fasole neagră cu lapte de cocos
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: