Supă cremă de broccoli cu cheddar şi iaurt grecesc

Cum să faci cea mai delicioasă supă cremă cu cheddar şi iaurt grecesc
02.03.2020 | Autor: Alexandra Necsoiu
Supă cremă de broccoli cu cheddar şi iaurt grecesc
FOTO: shutterstock / Supă cremă de broccoli cu cheddar şi iaurt grecesc

Dacă ai poftă de o supă care să ţină de foame, să fie şi uşoară şi să conţină brânză (multă brânză), am pregătit pentru voi o supă cremă de broccoli cu cheddar, extrem de uşoară şi săţioasă, pe care o poţi consuma alături de crutoane cu brânză. V-am spus că vorbim de multă brânză în această reţetă.

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 linguriţe de unt nesărat
  • 1/2 linguriţe de fulgi de ardei iute
  • sare Kosher
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 legături de broccoli
  • 1 cartof mediu
  • 220g brânză cheddar
  • 4 felii subţiri de pâine
  • 1/2 cană de iaurt grecesc

Mod de preparare

Curăţă şi taie ceapa mărunt şi procedează la fel şi cu cei patru căţei de usturoi. Topeşte untul la foc mediu, adaugă ceapa, usturoiul şi 1/2 linguriţă de fulgi de ardei iute şi asezonează cu sare şi piper negru. Amestecă până se combină ingredientele, apoi acoperă oala cu un capac şi mai amestecă în ele ocazional, până se înmoaie (undeva la 8-10 minute). Între timp, curăţă şi taie cele două bucăţi mari de broccoli, iar apoi curăţă şi taie cartoful cuburi.

Adaugă bucăţile de broccoli şi de cartof peste unt, amestecă, iar apoi adaugă 5 căni de apă şi o linguriţă de sare. Lasă oala la foc mare până fierbe, apoi dă focul mic şi amestecă. Acoperă oala cu un capac şi lasă broccoli şi cartoful să se înmoaie (20-25 minute). Adaugă compoziţia în blender, las-o să se răcească 5 minute, apoi porneşte blenderul până obţii un piure. Pune compoziţia înapoi în oală, la foc mediu, şi adaugă brânza cheddar şi amestecă până se topeşte.

Pentru a pregăti crutoanele, ia patru felii de pâine, pune pe ele brânză cheddar şi bagă-le la cuptor timă de 2-3 minute. Ia supa de pe foc, adaugă iaurtul grecesc, asezonează cu sare şi piper şi adaugă crutoanele.