Sos béchamel

Acest sos clasic conferă multor preparate o textură bogată şi cremoasă. Poate fi pus cu lingura, chiar înainte de servire, peste legumele fierbinţi proaspăt gătite sau se poate amesteca cu ele dinainte.
Sos béchamel

Acest sos clasic conferă multor preparate o textură bogată şi cremoasă. Poate fi pus cu lingura, chiar înainte de servire, peste legumele fierbinţi proaspăt gătite sau se poate amesteca cu ele dinainte.

Ingrediente:

• 3 linguri de unt nesărat
• 3 linguri de făină obişnuită
• o linguriţă de boia iute
• o frunză de dafin
• 2 căni (500 ml) de lapte cald
• sare şi piper alb proaspăt măcinat

Mod de preparare: Într-o cratiţă la foc mediu topiţi untul. Amestecaţi şi făina şi gătiţi agitând, până când se omogenizează ingredientele 1 minut. Puneţi şi boiaua şi frunza de dafin.

Treptat turnaţi laptele, amestecând constant. Continuaţi să amestecaţi la foc mic până când sosul se îngroaşă uşor, cam 4-5 minute. Asezonaţi după gust cu sare şi piper.

Măriţi temperatura la mediu şi fierbeţi până când aromele se întrepătrund, 2-3 minute. Înainte de a servi sosul, aruncaţi frunza de dafin.

Tags:
Piperul Sichuan
Piperul Sichuan
Recomandări: