Salată de sparanghel cu macrou şi vinegretă de susan

Iată o reţetă simplă, ideală pentru cină.
02.06.2020 | Autor: Alexandra Necsoiu
Salată de sparanghel cu macrou şi vinegretă de susan
FOTO: shutterstock / Salată de sparanghel cu macrou şi vinegretă de susan

Dacă eşti în căutarea unei reţete simple, ideale pentru cină, am pregătit pentru tine o salată cu sparanghel super sănătoasă şi săţioasă, pe care o poţi consuma cu somon şi dressing de sos de soia şi seminţe de susan pentru a-i da un aer asiatic.

INGREDIENTE- pentru două porţii

  • 200g sparanghel verde, tăiat, curăţat
  • 125g de macrou în ulei de floarea soarelui
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare kosher şi piper negru măcinat, după gust
  • 1 ceapă verde tăiată

Ingrediente pentru vinegreta de susan

  • 2 linguriţe de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriţă de seminţe albe de susan
  • 1 linguriţă de seminţe negre de susan
  • 3 linguriţe de oţet de orez
  • 3 linguriţe de mirin (vin dulce preparat din orez)
  • 1 1/2 linguriţă de sos de soia

MOD DE PREPARARE

Se găteşte sparanghelul într-o tigaie grill alături de ulei de măsline şi se întoarce frecvent pe toate părţile timp de 6-8 minute. Pentru a face vinegreta trebuie pus uleiul la încins într-o tigaie la foc mediu şi se adaugă seminţele de susan albe şi seminţele de susan negre. Se amestecă până când încep să-şi schimbe culoarea şi să emane o aromă. Se transferă seminţele într-un bol şi se lasă la răcit. Se adaugă oţetul, mirinul şi sosul de soia în acelaşi bol în care au fost puse seminţele de susan şi se amestecă cu ajutorul unei furculiţe până se omogenizează.

Pe o farfurie se aşază sparanghelul verde, se adaugă bucăţile de macrou şi se toarnă dressingul cu seminţe de susan. Se asezonează cu sare şi piper după gust, iar deasupra se serveşte cu ceapa verde.

 

Cel mai nou articol Video: