Salată de orez clasică – rețetă simplă

Orezul este un aliment de bază. Se gătește ușor, are un preț accesibil. Iată o rețetă iubită de italieni - salata de orez (insalata di riso)
  • Publicat:
Salată de orez clasică - rețetă simplă
Salată de orez clasică - rețetă simplă, foto Shutterstock

Dacă vreți să gătiți ceva rapid, dar foarte delicios vă propunem o rețetă de inspirație italienească – salată de orez. Ei da, chiar e delicioasă și ușor de preparat. Și o puteți consuma chiar și după 2 zile dacă o ambalați într-un vas ermetic și o păstrați la frigider.

 

Italienii adoră să facă în sezonul cald insalata de riso (salata de orez), dar mulți o prepară tot timpul anului căci este un fel de mâncare rapid, lejer și foarte delicios. Pentru unii italieni salata de orez este un soi de salvare atunci când nu au altceva de mâncare și nici timp la dispoziție pentru preparate elaborate. Unii spun că salata de orez și conserva de ton sunt cele mai simple feluri de mâncare. Li se adaugă și pastele cu ulei de măsline și usturoi sau pastele cu parmezan ras.

Ce să ai în casă mereu pentru a prepara salata de orez?

Ce ingrediente sunt necesare pentru salata de orez? Este o salată care lasă loc creativității și ingredientelor pe care le aveți la îndemână. Dar iată ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta clasică de insalata di riso: orez arborio (orez lung, potrivit pentru salate), crenvurști (sau ton în conservă sau prosciutto cotto), măsline, mazăre, morcovi, roșii, ceapă în oțet, ardei gras, castraveți murați, sare.

 

Salată de orez – rețetă

Ingrediente

300 g orez fiert și răcit

1, 2 crenvurști (sau o cutie mare de ton în conservă sau 200 prosciutto cotto)

1,2 castraveți murați

50 g mazăre

1 morcov fiert

100 grame roșii cherry

Câteva cepe în oțet

Ardei gras

Ceapă verde sau chivas

Mod de preparare:

Orezul se fierbe, se scurge bine și se lasă la răcit. Toate ingredientele se taie în cubulețe și se adaugă. Se sărează după gust. Salata de orez se poate păstra la frigider chiar și 2, 3 zile, dacă este într-un vas cu capac.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”