Ţi-e dor de Italia? CSÎD a încercat o reţetă de spaghetti siciliană de post. Costă 0,6 lei/porţia

Ştiţi ce delicioase sunt mâncărurile care au gust de carne dar au seminţe? Ei bine, miezul de seminţe de floarea-soarelui este des folosit către de vegetarieni.
  • Publicat:
Ţi-e dor de Italia? CSÎD a încercat o reţetă de spaghetti siciliană de post. Costă 0,6 lei/porţia
Ţi-e dor de Italia? CSÎD a încercat o reţetă de spaghetti siciliană de post. Costă 0,6 lei/porţia foto Mădălina Drăgoi

Deşi pentru noi românii pastele sunt un fel de mâncare complicat şi complex adesea, atunci când eşti oaspete într-o familie de italieni vei observa că zilele cu în care se prepara paste la prânz şi cină sunt multe, iar reţetele sunt super simple. O plantă aromatică, usturoi, sare şi gată magia. Iar gustul de fabulos.

În această perioadă de autoizolare la domiciliu în scopul opririi rapide a COVID-19, de voie, de nevoie suntem obligaţi să mâncăm ceea ce gătim. Şi să (re)învăţăm să fim economi. Iată o reţetă super delicioasă de spaghetti, perfectă pentru post sau pentru vegetarieni.

Spaghetti siciliene cu seminţe de floarea-soarelui – Reţeta

Ingrediente pentru 2 porţii:

  • 100 g spaghetti
  • 50 g miez de seminţe de floarea-soarelui mărunţite (folosiţi ce aveţi în casă migdale/nuci)
  • 1, 2 căţei de usturoi sau 1 fir de usturoi nou
  • O lingură de pastă de tomate concentrată
  • O linguriţă de ulei
  • Sare, piper (opţional)

Mod de preparare:
Concomitent cu fierberea apei pentru spaghetti, într-o tigaie puneţi ulei, un căţel de usturoi, pasta de tomate şi seminţele. La foc mic, amestecaţi continuu, timp de 5, 6 minute. Când pastele au fiert şi le-aţi scurs adaugaţi-le în tigaie lângă sos, mixaţi şi mai lasaţi un minut la foc mic. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Tortilla cu cartofi dulci şi chilli
Tortilla cu cartofi dulci şi chilli
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”