Ţi-e dor de Italia? CSÎD a încercat o reţetă de spaghetti siciliană de post. Costă 0,6 lei/porţia

Ştiţi ce delicioase sunt mâncărurile care au gust de carne dar au seminţe? Ei bine, miezul de seminţe de floarea-soarelui este des folosit către de vegetarieni.
Ţi-e dor de Italia? CSÎD a încercat o reţetă de spaghetti siciliană de post. Costă 0,6 lei/porţia
Ţi-e dor de Italia? CSÎD a încercat o reţetă de spaghetti siciliană de post. Costă 0,6 lei/porţia foto Mădălina Drăgoi

Deşi pentru noi românii pastele sunt un fel de mâncare complicat şi complex adesea, atunci când eşti oaspete într-o familie de italieni vei observa că zilele cu în care se prepara paste la prânz şi cină sunt multe, iar reţetele sunt super simple. O plantă aromatică, usturoi, sare şi gată magia. Iar gustul de fabulos.

În această perioadă de autoizolare la domiciliu în scopul opririi rapide a COVID-19, de voie, de nevoie suntem obligaţi să mâncăm ceea ce gătim. Şi să (re)învăţăm să fim economi. Iată o reţetă super delicioasă de spaghetti, perfectă pentru post sau pentru vegetarieni.

Spaghetti siciliene cu seminţe de floarea-soarelui – Reţeta

Ingrediente pentru 2 porţii:

  • 100 g spaghetti
  • 50 g miez de seminţe de floarea-soarelui mărunţite (folosiţi ce aveţi în casă migdale/nuci)
  • 1, 2 căţei de usturoi sau 1 fir de usturoi nou
  • O lingură de pastă de tomate concentrată
  • O linguriţă de ulei
  • Sare, piper (opţional)

Mod de preparare:
Concomitent cu fierberea apei pentru spaghetti, într-o tigaie puneţi ulei, un căţel de usturoi, pasta de tomate şi seminţele. La foc mic, amestecaţi continuu, timp de 5, 6 minute. Când pastele au fiert şi le-aţi scurs adaugaţi-le în tigaie lângă sos, mixaţi şi mai lasaţi un minut la foc mic. Poftă bună!

Tortilla cu cartofi dulci şi chilli
Tortilla cu cartofi dulci şi chilli