Supa perfectă după Paşte – costă 1 leu porţia

Iată o supă extraordinar de simplu de preparat şi neaşteptat de delicioasă. Conţine dovlecei şi usturoi şi este potrivită pentru toate vârstele.
  • Publicat:
Supa perfectă după Paşte - costă 1 leu porţia
Supa de după Paşte - doar 1 leu porţia, foto Mădălina Drăgoi

Sărbătorile Pascale trec prin inima românilor la figurat dar la propriu prin stomacul lor. Tradiţional, masa trebuie să fie încărcată cu mâncare pe bază de carne (drob de miel, ciorbă de miel, friptură de miel), ouă roşii, dar şi dulciuri concentrate precum cozonac şi pască. După acest festin, unii se plâng că nu se simt chiar bine. Zilele următoate se impune o alimentaţie uşoară, vegetariană chiar. Redactorii Ce se întâmplă, doctore au încercat ”cea mai simplă supă din lume” conţine pe lângă apă şi sare (după gust) doar două ingrediente – dovlecei şi usturoi.

Supa este simplu de făcut şi este potrivită de la 7 luni la 99 de ani. Este hrănitoare, se digeră uşor, nu este bogată în kilocalorii. Procesul de prepare este simplu. Până atunci vă facem cunoştinţă cu ingredientele.

Usturoi – excelent pentru sănătate


Cui nu îi place gustul de usturoi? Nu prea credem că sunt multe persoane cele care răspund afirmativ. Însă cui îi place să miroasă a usturoi? La această întrebare suntem siguri că răspunsul ar fi în proporţie de 99,9 % acesta ”nimănui”.
Însă atunci când vorbim despre beneficiile pe care usturoiul le aduce sănătăţii, acesta sunt indiscutabile. Usturoiul conţine săruri minerale, inulină, microelemente, vitamine precum A, B, PP, C. De asemenea, are în compoziţie şi două substanţe specifice, cu efecte antibiotice – alicina şi garlicina.
Folosit constant, usturoiul are efect antispastic, expectorant, ajută la scăderea febrei, este vasodilatator, antimicrobian, ajută la scăderea tensiunii arteriale crescute. De asemenea, usturoiul este folosit pentru ameliorarea răcelilor, a unor afecţiuni digestive, în cazurile de paraziţi intestinali.

Dacă usturoiului i-am făcut o asemenea prezentare, trebuie să vă spunem că baza acestei supe – dovlecelul nu se lasă mai prejos.

Dovlecelul merge direct la inimă

Asta pentru că are un conţinut mare de potasiu (230 de mg la 100 de g. Şi mai este un motiv pentru care cei care au probleme cu inima trebuie să-l consume des – dovlecelul are un conţinut foarte mic de sodiu (3 mg la 100 de g), aşadar este pe lista alimentelor permise în regimurile hiposodice. Consumul de dovlecei este bun pentru vedere căci conţine caretonoide (luteină şi zeaxantină) dar şi provitamina A. Tranzitul intestinal este favorizat de asemenea, de această legumă senzaţională.

Reţetă de supă de dovlecei şi usturoi

Ingrediente pentru 4 porţii:

2 linguri de ulei special pentru prăjit (rezistent la temperaturi înalte)
6 căţei de usturoi
5 dovlecei


Mod de preparare:
Se taie dovleceii în bucăţi şi se curăţă usturoiul de coajă. Într-o craţită se pun 2 linguri de ulei rezistent la temperaturi înalte şi o jumătate de cană de apă. Se adaugă şi dovleceii şi ustoroiul. Când acesteau se devin moi se mai adaugă apă. Se pasează cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se sărează după gust. Poftă bună!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân