Salată de conopidă coaptă cu măsline kalamata

Ingrediente o conopidă de mărime medie 100 g măsline kalamata 50 g migdale crude 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare piper pudră de ardei cayenne 1/2 linguriţă coajă rasă lămâie suc de lămâie
Salată de conopidă coaptă cu măsline kalamata

Ingrediente:

·         o conopidă de mărime medie

·         100 g măsline kalamata

·         50 g migdale crude

·         3 linguri ulei de măsline extravirgin

·         pudră de ardei cayenne

·         1/2 linguriţă coajă rasă lămâie

·         suc de lămâie

·         sare

·         piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Conopida se rupe în buchete şi se stropeşte cu ulei de măsline. Se pune într-o tavă şi se dă la cuptor 20-30 de minute, până capătă o culoare auriu – arămie. Transferaţi conopida într-un bol şi adăugaţ măsline fără sâmburi, midagalele şi 2 linguri de ulei de măsline extravirgin. La final asezonaţi cu sare, piper, pudră de ardei cayenne şi coajă şi suc de lămâie. Poate fi o masă de prânz consistentă într-o zi de post.