Legume la aburi cu guacamole

Puneţi morcovii, broccoli, conopida, prazul şi fasolea într-un vas pentru gătit la aburi sau într-o strecurătoare, deasupra unei cratiţe cu apă care fierbe, timp de 12 minute până se înmoaie legumele, dar nu foarte mult. Ca alternativă, puteţi pune legumele într-un vas electric de fiert la aburi.
  • Publicat:
Legume la aburi cu guacamole

Ingrediente:

  • 2-3 morcovi tăiaţi fâşii pe lungime
  • 1 mână bucheţele de broccoli
  • 1 mână bucheţele de conopidă
  • 1/2 praz mare sau un praz mediu tăiat în rondele
  • 125 g fasole verde
  • 1/2 avocado
  • 1 ceapă verde tocată mărunt
  • 1 linguriţă pastă de curry
  • 1 linguriţă coriandru tocat mărunt
  • 2 roşii cherry tocate
  • usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Puneţi morcovii, broccoli, conopida, prazul şi fasolea într-un vas pentru gătit la aburi sau într-o strecurătoare, deasupra unei cratiţe cu apă care fierbe, timp de 12 minute până se înmoaie legumele, dar nu foarte mult. Ca alternativă, puteţi pune legumele într-un vas electric de fiert la aburi.

Între timp, preparaţi Guacamole: scoateţi cu lingura pulpa fructului de avocado, puneţi-o într-un vas şi, folosind o furculiţă, amestecaţi-o cu ceapa verde, pasta de curry, coriandrul, roşiile. Adăugaţi puţin usturoi, sare şi piper.

Când sunt gata, scurgeţi legumele şi aşezaţi-le pe o farfurie, Puneţi deasupra sosul de avocado (sau Guacamole) şi serviţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Legume poşate în stil englezesc
Legume poşate în stil englezesc
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”