Garnitură de dovlecei, rețetă tradițională din Italia

Dovleceii sunt o alegere perfectă pentru un regim alimentar slab caloric. Consumați-i cât mai des. Dovleceii sunt ideali chiar și pentru copiii mici.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Garnitură de dovlecei, rețetă tradițională din Italia

Multă lume nu prea agreează dovleceii. Asta pentru că nu i-au combinat cu usturoi și ulei de măsline ar zice italienii. Și aceștia mai au un secret pe care îl respectă cu sființenie atunci când îi prepară – aleg doar dovleceii foarte proaspeți

Așadar, dacă nu îi aveți în grădină, cumpărați de la piață dovlecei proaspeți. Alegeți-i pe cei de mărime mică-medie, cu aspect al cojii lucios, tari. Verificați și cum arată coada – dacă are semne că ar fi proaspăt ruptă din vrej. Garnitura de dovlecei se poate folosi cu succes la friptură sau chiar la cartofi copți sau fierți în coajă. Cu acestea, am încheiat indicațiile pentru că de acum garnitura de dovlecei se gătește ușor. Un alt aspect la care trebuie să aveți grijă este să feliați dovleceii subțire.

 

Ce ingrediente sunt necesare?

Ingrediente de care aveți nevoie pentru garnitura de dovlecei în stil italian

3, 4 dovlecei proaspeți, ulei de măsline, usturoi, busuioc italienesc proaspăt, sare de mare.

 

Garnitură de dovlecei – rețetă

Ingrediente

  • 3, 4 dovlecei
  • Ulei de măsline
  • 3, 4 căței de usturoi tăiați fin
  • Sare
  • Busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Dovleceii se spălă și se usucă bine. Se feliază subțire și pe pun pe grătar la aragaz, fără a se arde. Într-un o tavă de sticlă sau castron se pune un strat de dovlecei gratinați și se asezonează cu ulei de măsline și usturoi. La fel se procedează și cu restul. Deasupra se presară busuioc și sare. Se acoperă și se lasă la frigider. Se poate consuma după 3, 4 ore sau chiar în următoarele 2 zile. Poftă bună!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
7 rețete cu avocado
7 rețete cu avocado
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân