Chifteluţe de dovlecel cu mentă şi sos tzatziki

Ingrediente: 1 kg de dovlecei, 2 cepe, 2 ouă, 200g de pesmet, 150g brânză Feta, pătrunjel proaspăt, 200 ml ulei de porumb, sare de mare, piper negru proaspăt măcinat, câteva frunze de mentă proaspătă tocate fin, iaurt grecesc sau iaurtul cel mai gras posibil cu 20% grăsime, 4-5 castraveţi verzi, 3-4 căţei usturoi.
Autor: Paula Rotaru
Chifteluţe de dovlecel cu mentă şi sos tzatziki

Ingrediente: 1 kg de dovlecei, 2 cepe,  2 ouă,  200g de pesmet, 150g brânză Feta, pătrunjel proaspăt, 200 ml ulei de porumb, sare de mare, piper negru proaspăt măcinat, câteva frunze de mentă proaspătă tocate fin,  iaurt grecesc sau iaurtul cel mai gras posibil cu 20% grăsime, 4-5 castraveţi verzi, 3-4 căţei usturoi.
Mod de preparare: dăm dovleceii prin răzătoare şi îi lăsăm să se scurgă bine, apoi îi aşezăm într-un bol alături de ouă, pătrunjel, ceapa tocată,  brânza Feta şi frunzele de mentă.

Amestecăm bine, adăugăm sare şi piper şi presărăm  jumătatea din pesmet. Amestecăm din nou şi din cantitatea unei linguri de compoziţie modelăm chifteluţele. Le dăm  prin pesmet şi le punem  în uleiul încins. Se prăjesc cam un minut pe fiecare parte sau până vedem că s-au rumenit bine.
Se servesc fierbinţi, ca aperitiv!
Separat se poate face un sos din iaurt, castraveţi tocaţi mărunt sau daţi pe răzătoarea mare şi usturoiul pisat (sos tzatziki – vezi aici reţeta).

Reţetă oferită de Irina Mohora în cadrul emisiunii „Reţetele Fericirii”, difuzată de TV Paprika.

Ciuperci scăzute de post
Ciuperci scăzute de post