Pâine la cuptor cu pastă de usturoi şi brânză Cheddar

Usturoiul, în stare naturală, este uşor iute şi înţepător. Însă, în timpul procesului de gătit, acesta îşi va pierde savoarea naturală.
  • Publicat:
Pâine la cuptor cu pastă de usturoi şi brânză Cheddar

Usturoiul, în stare naturală, este uşor iute şi înţepător. Însă, în timpul procesului de gătit, acesta îşi va pierde savoarea naturală.

Usturoiul crud zdrobit sau tăiat conţine multă alicină – substanţa care îi furnizează gustul caracteristic şi care îi aduce multe beneficii pentru sănătate

Ingrediente

500 g făină pentru pâine
2 linguri de ulei de măsline
1 pliculeţ de drojdie
1 linguriţă de sare
1 lingură de miere
3 caţei de usturoi
25 g unt moale
100 g brânză Cheddar rasă
o mână de rozmarin proaspăt

Mod de preparare

1. Într-un bol încăpător, se amestecă făina, conţinutul pliculeţului de drojdie şi o linguriţă de sare.

2. Se încălzesc 300 ml de apă într-un vas separat şi se mixează cu 2 linguri de ulei de măsline şi o lingură de miere.

3. Peste compoziţia de făină, se adaugă amestecul de apă, ulei şi miere şi se mixează bine până când aluatul se încheagă. Apoi, aluatul rezultat se frământă puţin cu mâinile pe o planşetă tapetată cu făină, până când acesta devine ferm şi nelipicios.

4. Într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară de mărime medie, se întinde cu grijă aluatul cât să acopere şi colţurile tăvii.

5. Cu ajutorul unui blender, se mixează usturoiul şi untul, până când se formează o pastă ce va fi întinsă peste aluatul de pâine.

6. Tava cu aluat se acoperă cu folie alimentară, tapetată cu puţin ulei şi se lasă la crescut într-un loc cald, timp de aproximativ 40 de minute.

7. După ce aluatul a crescut puţin, se scoate folia şi se presară frunzele de rozmarin şi brânza Cheddar rasă peste.

8. Se încinge cuptorul la 200°C, pe funcţia de gătire cu abur cu 100ml de apă adaugaţi în adâncitura cavităţii. Tava se pune pe treapta a doua a cuptorului şi se lasă la copt aproximativ 30 de minute sau până preparatul devine auriu deasupra.

9. Se lasă să se odihnească timp de 10 minute, apoi se taie în felii şi se serveşte caldă.

Sursa: Electrolux

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Risotto cu sparanghel
Risotto cu sparanghel
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”