Pâine cu cartofi, rețetă de casă

La o masa speciala cu familia, painea de casa cu cartofi va completa meniul imbelsugat prin gustul sau traditional, specific ardelenesc.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pâine cu cartofi, rețetă de casă

La o masa speciala cu familia, painea de casa cu cartofi va completa meniul imbelsugat prin gustul sau traditional, specific ardelenesc. Pentru o paine cu interior pufos si o crusta crocanta, este ideala este folosirea unui cuptor cu functie de gatit la abur, aluatul lasandu-se la copt pentru aproximativ 30 de minute.

Ingrediente (pentru 4 paini medii):

1000 g faina (tip 650)
500 g cartofi fierti bine
aprox. 500 ml lapte
50 g drojdie proaspata
1 lingurita sare

Timp de preparare estimativ 4 ore

Mod de preparare:

1. In apa rece cu sare se pun la fiert cartofii curatati si taiati cuburi. Odata fierti, se strecoara de apa si se paseaza. In bolul unui mixer, se amesteca laptele caldut cu drojdia, sarea, cartofii pasati calduti si faina. Se framanata pana cand se obtine un aluat omogen, maleabil. Se acopera vasul cu o folie si cu un prosop de bucatarie, se lasa aluatul la dospit intr-un loc ferit timp de aproximativ 2 ore, pana cand isi dubleaza volumul.

2. Se asaza aluatul pe o suprafata de lucru si se elimina aerul prin presare. Se imparte in patru parti egale si se modeleaza fasii lungi, circulare, care apoi se impletesc. Se asaza pe o tava de copt unsa cu ulei, se acopera cu folie si prosop de bucatarie si se lasa deoparte pana isi dubleaza din nou volumul – aproximativ 40 de minute. Nu se preincalzeste cuptorul. Se seteaza la 200°C, se activeaza functia de gatit la abur si se porneste. Se indeparteaza folia si prosopul si se asaza painicile in cuptor. Se lasa la copt aproximativ 30 de minute.

Reteta face parte din seria retetelor Make Life Delicious, sustinuta de Electrolux.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Pizza: cea mai sănătoasă reţetă
Pizza: cea mai sănătoasă reţetă
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”