Somon umplut cu brânză

Această reţetă cu gust foarte delicat propune o îmbinare neobişnuită între somon, peşte tipic al ţărilor scandinave, brânză topită şi ierburi aromatice. De obicei este însoţită de cartofi fierţi ori de salată verde.
Somon umplut cu brânză

Această reţetă cu gust foarte delicat propune o îmbinare neobişnuită între somon, peşte tipic al ţărilor scandinave, brânză topită şi ierburi aromatice. De obicei este însoţită de cartofi fierţi ori de salată verde.

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 6 fileuri de somon fără piele
  • sucul de la 1 lămâie
  • 6 bucăţi de brânză tip Emental
  • câteva fire de mărar
  • câteva fire de arpagic verde
  • 1 rămurică de cimbrişor
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Potriviţi de sare şi piper fileurile de somon. Spălaţi firele de arpagic verde şi cimbrişorul. Tăiaţi arpagicul bucăţi şi tocaţi cimbrişorul. Faceţi cu un cuţin ascuţit o tăietură în formă de buzunar în fiecare file de somon, însă fără a-l tăia de tot. Umpleţi buzunarul format cu arpagic verde, feliile de brânză, cimbrişorul şi un fir de mărar mărunţit.

Închideţi fileurile prin presărare uşoară şi stropiţi-le cu sucul de lămâie. Înfăşuraţi-le cu folie de staniol şi băgaţi-le în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade C, timp de 15 minute.

Când sunt gata, aranjaţi-le pe farfurii, ornându-le cu alte fire de mărar şi de arpagic verde.

Cel mai nou articol Video: