Somon în crustă de migdale cu sos de miere şi muştar

Ingrediente: 2 bucăţi de somon (circa 500 grame), 100 gr migdale crude, 2-3 căţei de usturoi, 5 linguriţe de miere, 5 linguriţe de muştar dulce, 2 pliculeţe de orez alb, sos de soia, hărtie de copt.
Autor: Paula Rotaru
Somon în crustă de migdale cu sos de miere şi muştar

Ingrediente: 2 bucăţi de somon (circa 500 grame), 100 gr migdale crude, 2-3 căţei de usturoi, 5 linguriţe de miere, 5 linguriţe de muştar dulce, 2 pliculeţe de orez alb, sos de soia, hârtie de copt.

Mod de preparare: într-un bol se pun 5 linguriţe de miere şi 5 linguriţe de muştar.
Se pasează 2-3 căţei de usturoi şi se pun în bolul cu miere şi muştar, se amestecă bine şi se adaugă puţină sare. Se taie peştele în bucăţi de aceeaşi grosime. Ungem peştele cu acest sos, îl aşzăm cu pielea în jos pe o tavă peste care am pus hârtia de copt şi punem peste el 100 gr de migdale tăiate pe jumătate. Punem tava 15-20 de minute în cuptorul încins în prelabil la 200 de grade.

Se serveşte cu orez alb al dente, peste care punem sos de soia şi puţină verdeaţă.

Reţetă oferită de Irina Mohora în cadrul emisiunii „Reţetele Fericirii”, difuzată pe TV Paprika

Sushi cu somon afumat
Sushi cu somon afumat
Cele mai noi Articole
Suplimentele și vitaminele pentru păr: cum ne ajută?
Suplimentele și vitaminele pentru păr: cum ne ajută?
Tradiții și obiceiuri de Mărțișor – ce simbolizează șnurul alb cu roșu?
Tradiții și obiceiuri de Mărțișor – ce simbolizează șnurul alb cu roșu?
Pauza în relație: bună sau nu?
Pauza în relație: bună sau nu?
eBook gratuit pentru prevenția și lupta împotriva cancerelor digestive
eBook gratuit pentru prevenția și lupta împotriva cancerelor digestive
Nuditatea îmbunătățește calitatea somnului
Nuditatea îmbunătățește calitatea somnului