Piept de curcan cu garnitură de rădăcinoase

  • Publicat:
Piept de curcan cu garnitură de rădăcinoase

Ingrediente:

1 piept de curcan, fără piele,

2 kilograme de rădăcinoase (ţelină, morcov, păstârnac, pătrunjel şi, opţional, sfeclă roşie),

verdeaţă proaspătă, tăiată fin (mărar, pătrunjel, oregano),

lapte de migdale,

10 ml ulei presat la rece

Mod de preparare: Pieptul de curcan se dezosează şi se fierbe 30 de minute. Scoateţi carnea din apă, o tăiaţi în felii groase şi deasupra adăugaţi verdeaţa proaspătă, tăiată fin, cu un cuţit mare de băcătărie.

Între timp, curăţaţi rădăcinoasele, le tăiaţi în cubuleţe de dimensiuni moderate şi le ţineţi la abur 15-20 de minute. Sucul rezultat din legume se pune într-o tigaie în care se adaugă carnea curcanului, care se mai lasă timp de 5 minute pe foc.

La final, curcanul se pune pe pat de rădăcinoase, iar deasupra se toarnă lapte de migdale şi puţin ulei presat la rece, indiferent de tipul preferat. Este un preparat plin de fibre mari, de calitate, dar şi de proteină înalt nutritivă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Piept de curcan cu lămâie
Piept de curcan cu lămâie
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: