Ouă învelite în carne

Ingrediente pentru patru ouă: -4 ouă mari -275 de grame de carne tocată pentru cărnaţi; se poate folosi amestecul din cârnaţii de porc, fară învelişul specific cârnaţilor -1 linguriţă cu cimbru proaspăt
  • Publicat:
Ouă învelite în carne

Ouăle scoţiene sunt un fel de mâncare popular în Marea Britanie pe post de gustare pentru picnic, cea mai veche reţetă publicată datând din 1809, dar invenţia culinară este atribuită unui negustor londonez, proprietar al magazinului Fortnum & Mason, care ar fi gătit ouă învelite în carne în 1738.

Ingrediente pentru patru ouă:

– 4 ouă mari
– 275 de grame de carne tocată pentru cărnaţi; se poate folosi amestecul din cârnaţii de porc, fară învelişul specific cârnaţilor
– 1 linguriţă cu cimbru proaspăt
– 1 lingură cu pătrunjel proaspăt, tocat
– 1 ceapă verde, tocată foarte mărunt
– sare şi piper negru proaspăt măcinat
– 125 de grame de făină, amestecată cu puţină sare şi piper negru măcinat
– 1 ou bătut
– 125 de grame de pesmet
– ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Metoda de preparare:

Puneţi cele patru ouă întregi într-o cratiţă cu apă rece şi puţin sărată. Aşezaţi pe foc la putere mare până dă în clocot, apoi reduceţi flacăra şi lăsaţi să fiarbă încet timp de exact 9 minute. Scoateţi ouăle din apa fiartă şi lăsaţi-le câteva minute sub un jet de apă rece, apoi decojiţi-le.

Amestecaţi carnea de cârnaţi cu cimbrul, pătrunjelul şi ceapa verde şi asezonaţi din belşug cu sare şi piper.

Împărţiţi carnea în patru porţii şi presaţi fiecare grămăjoară, formând câte un oval de circa 12 centimetri lungime şi 7 centimetri lăţime.

Puneţi făina amestecată cu sare şi piper pe o farfurie, apoi luaţi fiecare ou decojit şi tăvăliţi-l prin făina cu sare şi piper.

Puneţi fiecare ou pe un oval de carne şi apoi înveliţi oul cu carnea, având grijă să fie acoperit în mod egal peste tot.

Luaţi fiecare ou învelit în carne şi tăvăliţi-l prin oul bătut, cu grijă să fie acoperit peste tot şi carnea să nu se desprindă, apoi tăvăliţi ouăle prin pesmet, acoperindu-le bine.

Într-o cratiţă cu fundul gros, puneţi uleiul la încins, până când pesmetul aruncat înăuntru pentru testare sfârâie şi se face maroniu. Trebuie să aveţi suficient ulei în cratiţă pentru ca ouăle să plutească în el.

Luaţi cu grijă fiecare ou şi asezaţi-l în uleiul încins şi prajiţi-le pentru 8-10 minute, până devin aurii şi puţin crocante, iar carnea este gătită.

Scoateţi ouăle cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie de bucătărie pentru a fi absorbit excesul de ulei.

Preparatul se consumă rece.

Sursa: Mediafax

FOTO: lostrecipesfound.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Piept de raţă cu portocale şi ghimbir
Piept de raţă cu portocale şi ghimbir
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”