Miel înecat în vin

Ingrediente: 1 kg bucăţi mari de miel, preferabil pe os, 2 morcovi mici, 3 căţei de usturoi,
Miel înecat în vin

Ingrediente:

  • 1 kg bucăţi mari de miel, preferabil pe os,
  • 2 morcovi mici,
  • 3 căţei de usturoi,
  • 200 ml de vin,
  • 400 g roşii tocate,
  • 2 frunze de dafin,
  • 400 g fasole,
  • 150 g mazăre,
  • sare, piper

Mod de preparare:

Cuptorul se încălzeşte de când scoateţi carnea din congelator.

Puneţi carnea într-un vas mare împreună cu sarea şi piperul şi lăsaţi-o la decongelat la cuptor, pentru 30 de minute. Apoi o scoateţi din cuptor şi o depozitaţi într-un loc răcoros.

În sucul rezultat, puneţi morcovii, usturoiul, vinul, roşiile, foile de dafin şi amestecaţi-le. Mielul se pune deasupra amestecului. Aveţi nevoie de o tavă de Jena adâncă, cu capac, pentru această friptură pe care o ţineţi la cuptor o oră şi jumătate.

După ce scoateţi friptura din cuptor, adăugaţi boabele de fasole şi mazăre prefierte în sare şi condimente şi mai ţineţi câteva minute la cuptor.

Este una dintre cele mai sănătoase modalităţi de a prepara carnea de miel.

Tips: Dacă nu vă place mirosul de oaie, stropiţi carnea înainte de preparare cu oţet, iar în timpul preparării termice puneţi o mână de mentă pisată deasupra.

Stufat de miel
Stufat de miel