Medalion de porc cu ceapă eşalotă glazurată şi morcovi glazuraţi cu sirop de arţar

Medalion de porc cu ceapă eşalotă glazurată şi morcovi glazuraţi cu sirop de arţar
  • Publicat:

Tudor Marcu, câstigatorul locului III al competiţiei Masterchef  2014, a avut de curând ocazia să gătească alături de Marek  Raditsch, reputatul Chef de origine cehă, în cadrul unei experienţe culinare speciale oferită de Staropramen.

Tudor a fost unul din cei mai îndrăgiti concurenţi din cadrul show-ului având o evoluţie constantă, fiind apreciat atât de către juraţi cât şi de către public. Pe parcursul întregului show, Tudor a impresionat audienţa şi juriul concursului prin creativitate, constanţă şi modestie.

Printre reţetele deliciose gătite de cei doi se numără şi combinaţia reuşită de porc şi morcovi glazuraţi.

Ingrediente:
400g medalion de porc fără oase
200ml unt clarifiat
Sare, piper
400g ceapă eşalotă
100g muştar franţuzesc
1 legătura chives
200ml oţet din vin alb
200ml vin alb
100ml sirop de arţar
500g morcovi Baby
Seminţe de coriandru, usturoi, cimbru proaspat, lămâie, portocale, zahăr brun
200g unt
200g varză de Bruxelles

Mod de preparare:

Se condimentează cotletele cu sare şi piper. Se prăjesc în tigaie la foc iute câte 3 minute pe fiecare parte. Se micşorează temperatura şi se adaugă usturoi, cimbru si câteva cubuleţe de unt. Se unge carnea cu unt topit şi se lasă să se pătrunda 2 minute înainte de a se servi.

Se decojesc cepele şi se fierb al dente într-o supă de legume în care s-au adăugat oţet, vin, zahăr şi sare. Se taie cepele în jumătăţi, apoi se sotează cu muştar şi arpagic.

Se curăţă morcovii şi se fierb într-o supă de legume cu coriandru, usturoi, cimbru, zahăr, sare, suc de lămâie şi de portocală. Se glazurează apoi într-o tigaie cu sirop de arţar şi suc de lămâie.

Se fierbe varza de Bruxelles în apă cu sare, apoi se răceşte. Se desfac frunzele, se dau prin unt clarifiat si se condimentează cu sare si piper.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân