Friptură asiatică cu broccoli

Ingrediente sos: 1 lingură ulei presat la rece, 2 căţei de usturoi tăiaţi fin, 1 ardei iute, 1 rădăcină de ghimbir
  • Publicat:
Friptură asiatică cu broccoli

Ingrediente sos:

1 lingură ulei presat la rece, 2 căţei de usturoi tăiaţi fin, 1 ardei iute, 1 rădăcină de ghimbir, 1 linguriţă sos de soia, 1 lingură oţet balsamic, 1 linguriţă ulei de susan.

Ingrediente: 100 g ridichi, 200 g broccoli, 200 g carne vită sau porc, 50 g alune prăjite.

Mod de preparare:

Carnea se sărează şi se piperează. Se pune la încins o tigaie antiaderentă. După ce s-a încălzit, se ţine carnea 2 minute pe o parte, la foc mic, apoi 2 minute pe cealaltă parte.

Luaţi carnea şi, în grăsimea rezultată din carne, prăjiţi usturoiul, ardeiul iute tăiat mărunt, apoi adăugaţi ghimbir. Luaţi de pe foc, lăsaţi puţin la răcit, apoi amestecaţi cu uleiul de susan, oţetul balsamic, uleiul de soia. În tigaie, se pun şi ridichile şi alunele, dar şi bucăţile de broccoli. Le ţineţi 1-2 minute.

Apoi luaţi legumele şi puneţi-le peste carne, la final se adaugă sosul şi se prepară alunele. Combinaţia dintre carne şi broccoli este perfectă. De altfel, orice combinaţie dintre crucifere (varză, gulie, conopidă, broccoli, muştar) şi carne este recomandată.

Aceasta deoarece produşii cu sulf pe care îi conţin cruciferele intervin în detoxifierea profundă. Pe de altă parte, digestia cărnii are nevoie de acizi biliari.

Dacă aţi mânca doar friptură, aceştia s-ar secreta în cantitate mare. Dacă bucata de carne e combinată cu broccoli spre exemplu, rezultă o producţie limitată de acizi biliari, care nu ne pun sănătatea în pericol.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Friptură de miel cu vin și usturoi
Friptură de miel cu vin și usturoi
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân