Curcan prăjit cu alune

Curcanul se ţine la cuptor, la foc mediu, aproximativ 2 ore. Amestecul cu alune şi măr se presară peste curcan şi se mai ţine la cuptor timp de 1 minut. Se serveşte cu varză de Bruxelles ţinută la aburi 1 minut în prealabil.
  • Publicat:
Curcan prăjit cu alune

Ingrediente:

1 curcan de 6 kilograme,

20 ml ulei de măsline rafinat,

100 g alune pisate,

1 măr,

20 g de stafide,

20 g ceai de iasomie uscat,

100 g varză de Bruxelles

 

Mod de preparare: Încălziţi cuptorul când începeţi prepararea curcanului şi dezosaţi carnea. Aceasta se ţine la marinat, timp de o oră, în ulei, stafide, ceai de iasomie, sare, piper. Alunele se combină cu mărul tăiat în felii subţiri şi cu câteva stafide.

Curcanul se ţine la cuptor, la foc mediu, aproximativ 2 ore. Amestecul cu alune şi măr se presară peste curcan şi se mai ţine la cuptor timp de 1 minut. Se serveşte cu varză de Bruxelles ţinută la aburi 1 minut în prealabil.

Este una dintre cele mai gustoase reţete. Varza de Bruxelles face parte din familia cruciferelor, alături de varză, gulie, broccoli, rucolla, conopidă, muştar. Aceste legume ar trebui consumate cu orice tip de carne deoarece ajută la digestia corectă a cărnii şi la eliminarea produşilor reziduali rezultaţi în urma metabolizării.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Caise cu porc condimentat
Caise cu porc condimentat
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: