Turtă dulce cu merişoare

Ingrediente: 250 gr miere, 125 gr zahăr, 100 gr merişoare, 50 gr nuci, o linguriţă amoniac, 2 linguri apă, 2 linguriţe amestec de condimente pentru turtă dulce, 300 gr făină.
Autor: Paula Rotaru
Turtă dulce cu merişoare

Ingrediente: 250 gr miere, 125 gr zahăr, 100 gr merişoare, 50 gr nuci, o linguriţă amoniac, 2 linguri apă, 2 linguriţe amestec de condimente pentru turtă dulce, 300 gr făină.

Preparare: mierea şi zahărul se dizolvă la foc mic şi se lasă apoi la răcit. Se amestecă merişoarele, nucile, amoniacul dizolvat în apă şi condimentul de turtă dulce, se frământă până se obţine un aluat şi se întinde în tava căptuşită cu hârtie de copt. Se decupează în forma dorită şi se bagă în cuptorul preîncălzit. Se lasă 20-25 min la foc mediu. Deasupra se toarnă sirop făcut din zahăr şi apă şi se decorează cu merişoare şi bucăţi de nuci.

Recomandări: