Tort de Revelion cu morcovi şi portocale, un desert gustos şi sănătos!

Iată o reţetă fabuloasă pentru Anul Nou: tort de morcovi şi portocale, o reţetă pe cât de misterioasă, pe atât de gustoasă şi… sănătoasă!
Tort de Revelion cu morcovi şi portocale, un desert gustos şi sănătos!

Cea mai veselă noapte din an, noaptea in care anul vechi cedează locul Noului An, nu ar fi completă daca nu am avea pe masă un tort delicios şi… fabulos decorat!

Iată o reţetă fabuloasă pentru Anul Nou: tort de morcovi şi portocale, o reţetă pe cât de misterioasă, pe atât de gustoasă şi… sănătoasă!

Ingrediente:

Pentru aluat:

4 ouă
300 ml ulei
400 g zahăr pudră
2 pliculeţe zahăr vanilat
250 g faină
1 pliculeţ praf de copt
9 g bicarbonat de sodiu
350 g morcovi raşi
Un vârf de cuţit de sare
Nuci sau alune de pădure, măcinate

Pentru glazură:

120 g unt cu conţinut redus de grăsime
225 g mascarpone
400 g zahăr pudră

Pentru cremă:

2 galbenuşuri
100 ml lapte
3 linguri de faină
Coaja şi sucul de la o portocală
120 g zahăr pudră
Dulceaţă de portocale
250 g unt cu conţinut redus de grăsime

Pentru decor:

Felii de portocală, un pumn de fulgi de migdale, decor comestibil

Mod de preparare:

Amestecăm ouăle cu uleiul, zahărul vanilat şi zahărul pudră dat prin sită, adăugam faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Dupa omogenizare, se adaugă morcovii raşi şi alunele sau nucile măcinate. Se toarnă aluatul într-o formă cu fundul detaşabil (diametru de 28 cm) şi se coace la 180 grade Celsius timp de aproximativ 50 de minute.

Laptele, gălbenuşurile, făina şi zahărul pudraăse amestecă bine şi se pun la fiert. După ce se răceste crema, se încorporează untul cu conţinut redus de grăsime.  Se adaugă coaja şi sucul de portocale când crema este deja rece.
Untul (la temperatura camerei) şi zahaăul pudră se bat bine cu mixerul timp de câteva minute la viteză mare. Se adaugă mascarpone şi se amestecă până obţinem o glazură perfect omogenă.

Când blatul este complet răcit, se taie în trei părţi egale, se ung alternativ cu cremă şi dulceaţă de portocale. Se toarnă glazura, se nivelează şi se decorează dupa pofta inimii!

Se serveşte la miezul noptii, alături de o cupă cu şampanie, împreună cu familia şi prietenii!

Sursa: Kolibamilk

Foto: Delish.com

Cel mai nou articol Video: