Tort de Revelion cu morcovi şi portocale, un desert gustos şi sănătos!

Iata o reteta fabuloasa pentru Anul Nou: tort de morcovi si portocale, o reteta pe cat de misterioasa, pe atat de gustoasa si… sanatoasa!
Autor: Paula Rotaru
Tort de Revelion cu morcovi şi portocale, un desert gustos şi sănătos!

Cea mai vesela noapte din an, noaptea in care anul vechi cedeaza locul Noului An, nu ar fi completa daca nu am avea pe masa un tort delicios si… fabulos decorat!

Iata o reteta fabuloasa pentru Anul Nou: tort de morcovi si portocale, o reteta pe cat de misterioasa, pe atat de gustoasa si… sanatoasa!

Ingrediente:

Pentru aluat:

4 oua
300 ml ulei
400 g zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
250 g faina
1 pliculet praf de copt
9 g bicarbonat de sodiu
350 g morcovi rasi
Un varf de cutit de sare
Nuci sau alune de padure, macinate

Pentru glazura:

120 g unt cu continut redus de grasime
225 g mascarpone
400 g zahar pudra

Pentru crema:

2 galbenusuri
100 ml lapte
3 linguri de faina
Coaja si sucul de la o portocala
120 g zahar pudra
Dulceata de portocale
250 g unt cu continut redus de grasime

Pentru decor:

Felii de portocala, un pumn de fulgi de migdale, decor comestibil

Mod de preparare:

Amestecam ouale cu uleiul, zaharul vanilat si zaharul pudra dat prin sita, adaugam faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Dupa omogenizare, se adauga morcovii rasi si alunele sau nucile macinate. Se toarna aluatul intr-o forma cu fundul detasabil (diametru de 28 cm) si se coace la 180 grade Celsius timp de aproximativ 50 de minute.
Laptele, galbenusurile, faina si zaharul pudra se amesteca bine si se pun la fiert. Dupa ce se raceste crema, se incorporeaza untul cu continut redus de grasime.  Se adauga coaja si sucul de portocale cand crema este deja rece.
Untul (la temperatura camerei) si zaharul pudra se bat bine cu mixerul timp de cateva minute la viteza mare. Se adauga mascarpone si se amesteca pana obtinem o glazura perfect omogena.
Cand blatul este complet racit, se taie in trei parti egale, se ung alternativ cu crema si dulceata de portocale. Se toarna glazura, se niveleaza si se decoreaza dupa pofta inimii!

Se serveste la miezul noptii, alaturi de o cupa cu sampanie, impreuna cu familia si prietenii!

La Multi Ani 2015!

Sursa: Kolibamilk

Foto: Delish.com

Recomandări: