Tarta cu mere şi scorţişoară, desertul ideal pentru Crăciun

Dacă desertul clasic de Crăciun, cozonacul, ţi se pare prea banal şi ai chef de ceva dulce, dar care nu pică greu la stomac şi nuare la fel de multe calorii, îţi propunem o tartă cu mere şi scorţişoară, reinventată de Chef Nicolai Tand
Autor: Paula Rotaru
Tarta cu mere şi scorţişoară, desertul ideal pentru Crăciun

Dacă desertul clasic de Crăciun, cozonacul, ţi se pare prea banal şi ai chef de ceva dulce, dar care nu pică greu la stomac şi nu are la fel de multe calorii, îţi propunem o tartă cu mere şi scorţişoară, reinventată de Chef Nicolai Tand, la invitaţia Engie.

Îţi garantăm că gustul acestui desert va impresiona musafirii invitaţi la masa de Crăciun, iar mireasma care îţi va învălui căminul te va duce cu gândul la copilărie.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această delicioasă tartă cu mere şi modul de preparare!

INGREDIENTE (pentru 6 porţii)

  • 1 aluat foietaj (1/2 pachet)
  • 6 mere
  • o lămâie
  • o linguriţă rasă de scorţişoară
  • 100 g de zahăr pudră pentru decor
  • 6 linguri de smântână (cea mai grasă)
  • 50 g de unt
  • 2 ouă
  • o mână de făină

MOD DE PREPARARE

1. Întindem foietajul cu grijă, doar puţin, cu sucitorul, cât să se întindă să ajungem la suprafaţa dorită.

2. Cu o farfuriuţă de desert, decupăm în aluat 6 forme, câte una pentru fiecare porţie.

3. Ungem cu o pensulă formele din aluat, cu gălbenuş, apoi găurim aluatul cu furculiţa.

4. Curăţăm merele şi le punem într-un vas cu apă şi zeamă de lămâie.

5. Tăiem merele în felii cu o grosime 5 mm.

6. Punem feliile de măr pe formele de aluat, pe rotund în formă de floare. Le aşezăm pe toată suprafaţa, apoi continuăm pe înălţime, până facem un turnuleţ din feliile de măr.

7. Punem zahăr pudră şi puţin unt pe fiecare tartă.

8. Punem la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la 180 grade, până când vedem că foietajul a crescut şi zahărul se caramelizează la suprafaţă.

9. Amestecăm smântâna cu zahăr pudră şi scorţişoară.

10. Tarta se serveste caldă, însă nu fierbinte, cu amestecul de smântână, zahăr şi scorţişoară deasupra, să se topească.

Recomandări:
Cel mai nou articol Video: