Tartă cu mere, o reţetă de Anca Lungu

Este una dintre cele mai bune reţete de tartă cu mere din câte am făcut vreodată, cu un înveliş subţire şi crocant şi umplutură divină, binecuvântată cu scorţişoară.
  • Publicat:
Tartă cu mere, o reţetă de Anca Lungu
 
Ingrediente:
 
Pentru aluatul fin aveţi nevoie de:
220 g de făină albă cernută plus extra pentru modelat
125 g de unt rece tăiat cubuleţe
1 lingură de zahăr
jumătate de linguriţă de sare de mare
60 ml apă cu gheaţă
un albuş de ou
 
Pentru umplutura răcoroasă:
1,5 kg de mere
50 g de zahăr brun
zeama unei lămâi
3 linguri de scorţişoară măcinată
2 linguri de făină
 
Mod de preparare:
 
Este una dintre cele mai bune reţete de tartă cu mere din câte am făcut vreodată, cu un înveliş subţire şi crocant şi umplutură divină, binecuvântată cu scorţişoară. 
 
Înainte de toate, frământaţi aluatul care trebuie să stea cel puţin o oră la frigider. Amestecaţi cele 220 g de făină cu o lingură de zahăr şi jumătate de linguriţă de sare, adăugaţi apoi cuburile de unt şi cu o furculiţă frământaţi până când veţi obţine consistenţa unor firimituri de pâine.
Adăugaţi treptat apa cu gheaţă şi frământaţi cu aceeaşi furculiţă, fără să atingeţi aluatul cu mâna. La final presăraţi puţină făină pe o folie alimentară şi împachetaţi aluatul care va sta cel puţin o oră la frigider.
 
Acum aveţi suficient timp la dispoziţie să vă ocupaţi de mere. Curăţaţi-le de coajă şi cotor, apoi tăiaţi-le în felii mai groase şi stropiţi-le cu zeama de lămâie. Încingeţi apoi o tigaie şi căliţi merele 5 – 6 minute. După ce s-au răcit, presăraţi-le cu zahărul brun, scorţişoara şi cele două linguri de făină şi amestecaţi-le bine.
 
Ungeţi bine cu unt o tavă rotundă cu fund detaşabil, apoi împărţiţi aluatul, în două. 
Cu un sucitor întindeţi aluatul şi aşezaţi-l în tavă presând cu degetele pe margini. Puneţi merele în interior şi acoperiţi plăcinta cu aluatul rămas, presând foarte bine pe margini.
 
Crestează tarta în mijloc, unge-o cu albuş de ou bătut şi presară zahăr deasupra.
Tot ce vă rămâne de făcut este să băgaţi plăcinta în cuptor la 190 de grade Celsius şi coaceţi tarta pentru aproximativ 40 de minute.
Se savurează caldă sau rece cu o cupă de îngheţată de vanilie lângă.

 

Sursa informatii si foto: www.electrolux.ro.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Brioşe de Paşte
Brioşe de Paşte
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân