Tartă cu brânză şi portocale

Pasionaţii de prăjituri cu brânză pot prepara acest desert gustos şi consistent fără prea mare efort, iar combinaţia cu portocale şi conţinutul redus de zahăr îl transformă într-o prăjitură perfectă pentru persoanele care îşi fac griji în legătură cu silueta.
Autor: Paula Rotaru
Tartă cu brânză şi portocale

Pasionaţii de prăjituri cu brânză pot prepara acest desert gustos şi consistent fără prea mare efort, iar combinaţia cu portocale şi conţinutul redus de zahăr îl transformă într-o prăjitură perfectă pentru persoanele care îşi fac griji în legătură cu silueta.


Ingrediente pentru 6 porţii

100 grame cremă de brânză Philadelphia (sau altă marcă asemănătoare)
250 grame fulgi de ovăz
100 grame smântână pentru gătit, mai groasă
125 grame zahăr pudră
2 portocale
2 ouă
100 grame unt

Prepararea blatului

Încălziţi în prealabil cuptorul la 180 de grade. Amestecaţi fulgii de ovăz cu untul topit în prealabil şi turnaţi amestecul într-o formă de tort rotundă, apoi păstraţi la rece.

Prepararea cremei de brânză

Stoarceţi portocalele şi păstraţi sucul. Într-un bol, amestecaţi crema de brânză cu smântâna pentru gătit. Adăugaţi zahărul pudră, apoi amestecaţi în continuare. Adăugaţi ouăle pe rând şi sucul de portocale şi amestecaţi, până ce obţineţi o compoziţie omogenă. Turnaţi compoziţia în forma de tort, peste blatul cu fulgi de ovăz. Daţi la cuptor timp de 50 de minute, apoi închideţi cuptorul şi lăsaţi prăjitura să se odihnească timp de o oră, fără a deschide uşa cuptorului.

Ţineţi prăjitura la rece până a doua zi.

Credit foto: Pinterest

Sursa: Mediafax

Prăjitură de vanilie cu glazură de unt
Prăjitură de vanilie cu glazură de unt
Recomandări: