Reţeta Disney pentru biscuiţii în formă de Mickey Mouse

Află cum poţi aduce lumea Disney în confortul casei tale, în contextul pandemiei de coronavirus.
  • Publicat:
Reţeta Disney pentru biscuiţii în formă de Mickey Mouse
FOTO: shutterstock / Reţeta Disney pentru biscuiţii în formă de Mickey Mouse
Veştile bune vin direct din ”lumea lui Mickey Mouse”! Deşi parcurile Disney şi-au închis porţile în timpul pandemiei de coronavirus, au reuşit să ne aducă un zâmbet pe buze după ce au dezvăluit reţeta biscuiţilor preferaţi de toţi cei care ajung în lumea Disney. Totodată, reprezentaţii parcurilor Disney au dezvăluit pas cu pas şi reţetele pentru faimosul churros, Pineapple Doll şi sandwichurile cu brânză pentru că îşi doresc să aducă minunata lume Disney chiar în confortul casei tale.
 
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente şi nici cine ştie ce ustensile. În bucătărie ar trebui să se regăsească pentru această reţetă un mixer, un făcăleţ şi forme cu Mickey Mouse.

Pentru 10 biscuiţi mai mari ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1/2 linguriţă drojdie uscată
  • 1/4 cană zahăr
  • 2 linguriţe untură
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 cană smântână
  • 4 căni de făină
  • ulei vegetal
  • zahăr pudră
  • 1 ou
  • apă fiartă

Mod de preparare

Aduagă drojdia în apa caldă într-un bol de mici dimensiuni şi amestecă până se dizolvă. Las-o să stea timp de cinci minute. Combină zahărul, untura, sarea, smântâna, oul, făina şi apa clocotită într-un bol de mari dimensiuni, apoi amestecă alături drojdia dizolvată. Amestecă ingredientele cu ajutorul unui mixer electric la viteză medie, până obţii o compoziţie omogenă. lasă gogoaşa obţinută la dospit timp de 30 de minute.
 
Împarte compoziţia obţinută în bucăţi mai mici pe care să le întinzi cu ajutorul făcăleţului în fâşii subţiri pe care mai apoi să le tai cu ajutorul formelor de gătit.
 
Pregăteşte uleiul vegetal pentru prăjit şi adaugă formele obţinute. Lasă-le timp de 2-3 minute, până obţin o nuanţă aurie pe ambele părţi, apoi lasă-le pe un şerveţel pentru a se absoarbe uleiul. Pune biscuiţii pe un platou, adaugă zahărul pudră şi ta-daam! Sunt gata de servire
 
Dacă vrei ca desertul să aibă un aspect mult mai fancy, poţi reinterpreta reţeta, iar în loc de zahăr pudră să foloseşti glazură colorată şi să decorezi după bunul plac.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân