Prăjitură de mere (raw food)

Vă provocăm să bifaţi la capitolele nutrienţi şi gust divin simultan. Cum? Incercând două dintre reţetele de tort fără foc, fără zahăr, fără făină, fără ouă şi fără margarină sau unt propuse de Ligia Pop, raw food chef, autoarea a 3 cărţi despre raw food.
  • Publicat:
Prăjitură de mere (raw food)
Deserturi zero regrete

Vă provocăm să bifaţi la capitolele nutrienţi şi gust divin simultan. Cum? Incercând una dintre reţetele de tort fără foc, fără zahăr, fără făină, fără ouă şi fără margarină sau unt propuse de Ligia Pop, raw food chef, autoarea a 3 cărţi despre raw food.

Ligia Pop, raw food chef: „Alegeţi-vă meniul zilnic după vestitul motto a lui Hippocrates: >. Aceasta să fie un motiv în plus să introduceţi zilnic în alimentaţie, un procent cât mai mare de legume şi fructe crescute local.

Cantităţile mari de crudităţi ne menţin tineri la corp şi ageri la minte, plini de armonie şi pace interioară. Mulţi când spunem crudităţi, ne gândim la salate, morcovi şi mere, însă între timp lucrurile s-au schimbat foarte mult. Cu nişte simple ingrediente se pot prepara la rece bunătăţi fără egal”.

Prăjitură de mere

Ingrediente:
Blat:
1 măr mărişor
50 g stafide aurii
1 vârf de cuţit scorţişoară
100 g făină de seminţe floarea-soarelui (se macină fin seminţe crude)

Cremă:
2 mere
1 vârf de cuţit de cuişoare
1 vârf de cuţit de scorţişoară
100 g făină de seminţe de floarea-soarelui

Mod de preparare:
Pe rând, în robotul de bucătărie vom mixa toate ingredientele pentru blat şi apoi cele pentru cremă. Pentru ornat vom folosi o formă pătrată din inox, în care vom adăuga un strat de 3 centimetri din compoziţia de blat şi un strat la fel de înalt de cremă de mere. Vom orna prăjiturica cu zmeură proaspătă sau congelată, cât şi cu stafide aurii. Se consumă proaspătă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Pâine cu ghimbir şi mere caramelizate
Pâine cu ghimbir şi mere caramelizate
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: