Prăjitură cu trandafiri

Desertul săptămânii combină două blaturi de pandişpan uşoare, aromatizate cu cocos şi cardamom, şi un strat gros de dulceaţă de trandafiri foarte aromată.
  • Publicat:
Prăjitură cu trandafiri

Desertul săptămânii combină două blaturi de pandişpan uşoare, aromatizate cu cocos şi cardamom, şi un strat gros de dulceaţă de trandafiri foarte aromată.

Număr de porţii: 8

Ingrediente:

Unt, pentru uns tăvile
200 de grame de zahăr foarte fin
3 ouă (albuşuri separate de gălbenuşuri)
o linguriţă de extract de vanilie
250 de mililitri de ulei de floarea soarelui
180 de mililitri de lapte
150 de grame de făină
2 linguriţe de praf de copt
2 linguriţe de cardamom măcinat
140 de grame de nucă de cocos rasă
un praf de sare
5 linguri de dulceaţă de trandafiri
Zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 180° Celsius. Se ung cu unt două forme de tort cu diametrul de 17 centimetri, iar baza acestora se acoperă cu hârtie de copt.

Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă vanilia, uleiul, laptele şi se amestecă bine. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, cardamomul şi nuca de cocos. La final se adaugă, treptat, albuşurile bătute spumă cu puţină sare.

Compoziţia se toarnă în cele două tăvi şi se coace 30 de minute. Se testează blaturile cu o scobitoare, dacă aceasta iese curată din blat, acesta este copt.

Se scot blaturile din tăvi, se lasă la răcit şi se îmbină cu ajutorul gemului de trandafiri. Înainte de servire se pudrează cu zahăr.

Sursa: Mediafax

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”