Peltea de gutui

2 kg gutui, zahăr, două felii de lămâie, sucul de la două lămâi.
Peltea de gutui

Ingrediente:

2 kg gutui, zahăr, două felii de lămâie,  sucul de la două lămâi.

Mod de preparare:

Gutuile tăiate în patru (fără seminţe) se pun la fiert cu feliile de lămâie 40 minute. Seminţele se pun într-un săculeţ de pânză, se fierb în aceeaşi apă şi apoi se aruncă. Gutuile se lasă la scurs timp de 12 ore. Sucul rămas se cântăreşte şi se adăugă zahăr 1 la 1. (500 g suc – 500 g zahăr). Se fierb o oră, iar spuma se înlătură. Când se coagulează, este gata. Se pune în borcane sterilizate şi se acoperă pentru o zi şi o noapte. 

Pandişpan cu crema de lămâie
Pandişpan cu crema de lămâie
Recomandări: