Parfe cu mascarpone şi afine

reteta parfe cu afine
  • Publicat:
Parfe cu mascarpone şi afine

Ingrediente pentru 4 persoane: 125 ml lapte, un pachet de vanilie, 3 gălbenuşuri, 70 g zahăr, 20 g ciocolată neagră, 30 g afine decongelate, 250 g mascarpone, 20 g fistic, mentă uscată pentru decorare.

Mod de preparare: Se pune laptele într-o oală mică. Vanilia se taie în bucăţi subţiri. Apoi se adaugă în lapte. Gălbenuşurile se combină cu zahărul, apoi se adaugă treptat, peste laptele fierbinte, şi se mixează permanent. Crema obţinută se lasă la răcit, apoi se pune în frigider. Bucăţile de ciocolată se fărâmiţează şi se mixează cu 250 de grame de afine decongelate. Se adaugă mascarpone, se pune în forme şi se lasă la frigider 3-4 ore. Se pune apoi un strat din amestecul cu lapte, unul cu mascarpone, după preferinţe, şi se ornează cu fistic pisat şi cu mentă uscată.

Pont: Alegeţi sortimentul de mascarpone cu cele mai puţine E-uri. În felul acesta, prăjitura va deveni cu adevărat hrănitoare, nu doar un deliciu dulce. Substanţele nutritive se găsesc şi în afinele decongelate. Se crede că aproximativ 80% dintre nutrienţi rămân după decongelare.

Şi ciocolata neagră furnizează atât nutrienţi, cât şi antioxidanţi. Citiţi cu atenţie eticheta, astfel încât să alegeţi sortimentele care conţin majoritar masă de cacao şi unt de cacao.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Prăjitură cu compot de afine
Prăjitură cu compot de afine
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân