Negresa cu cartof

Stiati ca sucul crud de cartof tratează aciditatea gastrică şi ulcerele, având un efect calmant şi cicatrizant asupra mucoaselor digestive?
Negresa cu cartof

Stiati ca sucul crud de cartof tratează aciditatea gastrică şi ulcerele, având un efect calmant şi cicatrizant asupra mucoaselor digestive? De asemenea este emolient, bun diuretic şi antispasmodic, Iar fierul, fosforul, calciul, magneziul şi zincul din cartofi contribuie la construirea şi menţinerea structurii osoase. Descopera aici beneficiile cartolui si incearca sa-l folosesti chiar si in prepararea unui desert ca acesta:

Ingrediente:
200 g de unt
400 g de zahăr
2 ouă
270 g de făină
1 baton de vanilie
30 g de cacao
1 linguriţă de praf de copt
300 ml de lapte
150 g de nuci
un cartof de 200 g

Mod de preparare:
1. Se curăţă şi se fierbe cartoful, după care se pasează ca pentru un piure.
2. Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul. Se incorporează pe rând cele 2 ouă, piureul de cartofi şi vanilia.
3. Într-un bol se amestecă făina, cacaua şi praful de copt. Se toarnă alternativ lapte şi amestec de făină în bolul robotului de bucatarie în timp ce acesta amestecă. La final se adaugă nucile.
4. Prăjitura se coace timp de 40 de minute la 180° Celsius.

Se poate servi alături de o cupă de îngheţată de vanilie şi sos de ciocolată.

Sursa: Electrolux

Gutui umplute cu nuci şi stafide
Gutui umplute cu nuci şi stafide
Recomandări: