Înghețată de casă din lămâi, rețetă ușoară

O rețetă simplă din doar 3 ingrediente va aduce bucurie indiferent de vârstă.
  • Publicat:
Înghețată de casă din lămâi, rețetă ușoară
Înghetață de lămâi, foto Shutterstock

”Înghețată este un desert sănătos?” este una dintre cele mai des adresate întrebări printre adepții stilului de viață sănătos. Ei bine, depinde ce ingrediente conține, dacă are sau nu coloranți artficiali, arome artificiale, cantități mari de zahăr. Contează foarte mult și prospețimea înghețatei, condițiile în care este depozitată, condițiile în care este consumată.  O variantă perfectă este să preparați în casă înghețată.

Nu contează anotimpul, iubitorii de înghețată sunt mereu pregătiți pentru acest deliciu răcoros. Vă propunem să faceți acasă o rețetă de înghețată de lămâie delicioasă, aromată. Are doar câteva ingrediente și este ușor de preparat.

Ce ingrediente sunt necesare pentru înghețată din lămâi?

Atunci când mergeți la cumpărături sau comandați online, alegeți și lămâi. De preferat lămâi organice, sau cel puțin una pentru a folosi și coaja. Mai aveți nevoie de zahăr, brun de preferat, dar și de smântână. Puteți folosi forme speciale pentru înghețată sau chiar ceșcuțe de espresso. Timpul de congelare este de minimum 3 ore.

Înghețață din lămâi – rețetă

Ingrediente:

  • 3 lămâi, dintre care cel puțin o lămâie organică
  • 70 g zahăr
  • 180 g smântână

Mod de preparare:

Lămâile se spală energic cu apă. De la lămâia bio se rade cât mai fin coaja. Se stoarce sucul de lămâie de la toate lămâile. Într-o cratiță, la foc mic se amestecă sucul de la cele 3 lămâi cu 3 linguri de apă plată. Se adaugă zahărul. Se lasă timp de 5 minute până începe să fiarbă. Siropul de suc de lămâie obținut se lasă la răcit. Atunci când siropul s-a răcit, într-un castron se amestecă smântână cu puțină coajă de lămâie bio. Se adaugă câte puțin sirop de lămâie amestecându-se ușor. Mixul se pune în forme de înghețată sau în cești de expresso (puteți acoperi cu folie alimentară ceșcuțele pentru a nu căpăta mirosuri din congelator. Timpul de așteptare este de minumim 3 ore. Se poate servi ca atare sau alături de prăjituri. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”