Fursecuri cu unt de arahide, din 3 ingrediente

Iată o reţetă deliciosă din doar 3 ingrediente. În plus, poate deveni rapid o reţetă vegană.
  • Publicat:
Fursecuri cu unt de arahide, din 3 ingrediente
FOTO: pexels.com / Fursecuri cu unt de arahide, din 3 ingrediente

Din când în când nu doar că ne loveşte pofta de dulce, dar parcă simţim nevoia să fim chiar noi cei care pregătim ceva delicios şi ne încântăm papilele gustative. Sunt multe deserturi delicioase şi sănătoase pe care le putem încerca în bucătărie, iar pe lista noastră se află astăzi fursecurile cu unt de arahide. La început, vei promite că mânânci unul doar aşa…de poftă, dar după ce vezi că se termină, ştim cum continuă scenariul: încă unul, şi-ncă unul şi tot aşa.

Bloggerul Yumna Jawad, din spatele Feel Good Foodie, a dezvăluit o reţetă simplă, sănătoasă şi delicioasă, pentru care ai nevoie doar de trei ingrediente şi 20 de minute la dispoziţie. Este o reţetă gluten-free şi chiar poate deveni uşor o reţetă vegană, pentru că oul poate fi înlocuit de seminţele de in. Mai exact, se pune o linguriţă de seminţe de in şi două linguriţe de apă şi se lasă timp de cinci minute. Iar în privinţa untului de arahide, şi acesta poate fi schimbat cu orice tip de unt îţi doreşti. Şi asta nu este tot. Dacă nu vrei să găteşti toată compoziţia, o poţi ţine în congelator până la trei luni.

INGREDIENTE PENTRU APROXIMATIV 18 FURSECURI

  • 250 de grame de unt de arahide (de preferat fără zahăr adăugat)
  • 150 de grame de zahăr granulat
  • 1 ou mare

MOD DE PREPARARE

Pune cuptorul la preîncălzit la 180 de grade şi pregăteşte două tăvi pe care să pui hârtie de copt sau o tavă mai mare.

Într-un bol de mari dimensiuni amestecă untul de arahide, zahărul şi oul. Cu ajutorul unui mixer electric sau al unei linguri, amestecă ingredientele până obţii o compoziţie cremoasă. Din acea compoziţie poţi începe să formezi bile de mici dimensiuni (ar trebui să iasă undeva la 18 bucăţi), pe care mai apoi le aşezi în tava (sau tăvile, după caz) cu hârtie de copt şi pe care le turteşti. Cu ajutorul unei furculiţe presezi marginile pentru a forma un model.

Lasă fursecurile la cuptor timp de 9-10 minute, până încep să prindă o nuanţă aurie. Scoate-le şi lasă-le să se răcească pentru două minute.

VALORI NUTRIŢIONALE

  • 122 calorii
  • 8g grăsime
  • 12g carbohidraţi
  • 4g proteine
  • 10g zahăr

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”