Deserturi perfecte pentru vară din doar 2 ingrediente

Ţi-am pregătit câteva idei pentru care îţi trebuie doar două îngrediente şi desertul e gata!
  • Publicat:

Vara ai la dispoziţie nenumărate tipuri de îngheţată sau deserturi din care poţi alege. Dar dacă nu vrei să ieşi din casă şi visezi la un desert uşor şi sănătos? Ţi-am pregătit câteva idei pentru care îţi trebuie doar două îngrediente şi desertul este gata!

Unele dintre ele conţin ciocolată neagră, altele unt de arahide sau iaurt grecesc, dar toate au în comun un lucru: îţi trebuie doar două ingrediente, sunt delicioase şi sănătoase! În plus, toate au la bază fructele – esenţiale pentru aromă, dar şi pentru aportul de vitamine. Gândeşte-te la ele ca la un smoothie de dimineaţă, dar răcoros şi perfect pentru serile de vară!

Şerbet de căpşuni

Căpşunile sunt perfecte pentru un şerbet dulce, rece şi cremos! Ai nevoie doar de căpşuni îngheţate, puţin îndulcitor (încearcă siropul de agave!) şi un robot de bucătărie.

Ingrediente

500 grame căpşuni

1-3 linguriţe sirop de agave, în funcţie de gust

Preparare

Ţine căpşunile la congelator timp de oră sau până sunt îngheţate. Combină căpşunile îngheţate cu îndulcitorul într-un robot de bucătărie sau un blender puternic şi mixează-le până au consistenţă cremoasă. 

Îngheţată de Mango şi Cocos

Combinaţia de cocos şi mango este perfectă pentru vară. În plus,  mango scade nivelul colesterolului, îmbunătăţeşte digestia şi curăţă pielea.

Ingrediente

450 grame de mango tăiat cubuleţe
½ cană de lapte de cocos  (125 ml)

Preparare

Mixează mango cu laptele de cocos într-un blender până obţii o textură fină. Pune amestecul într-o formă şi lasă-l la congelator pentru 1 – 2 ore.

Granita de Pepene

Pepene roşu sau galben şi miere de albine – tot ce ai nevoie pentru un desert hidratant şi aromat. Tot ce trebuie să faci este să tai pepenele şi să îl pun în blender alături de puţină miere de albine. Pasul final? Pune amestecul la congelator în paharele preferate şi bucură-te de o băutură perfectă pentru serile călduroase de vară.

Îngheţată de Unt de arahide şi Banane

Bananele foarte coapte sunt perfecte pentru smoothie-uri, dar le poţi folosi şi pentru o îngheţată simplă, din doar 2 ingrediene. Cum ar putea îngheţata să fie atât de fină şi cremoasă fără lapte, smântână, ouă şi nici măcar zahăr? Foloseşte untul de arahide pentru o îngheţată răcoritoare, de post şi cu puţine calorii!

Penene roşu cu glazură de ciocolată

Probabil bănuiai că se va afla pe listă un fruct înmuiat în ciocolată, nu-i aşa? Căpşunile sau bananele sunt alegerile cele mai comune, dar penele roşu este o opţiune crocantă şi răcoritoare. Tot ce ai nevoie: câteva cubuleţe de pepene şi ciocolată neagră topită.

Căpşuni îngheţate cu iaurt

Acest desert simplu este alegerea perfectă pentru zilele caniculare în care ai nevoie rapid de ceva rece. Poţi folosi căpşuni proaspete sau congelate şi iaurt simplu, sau iaurt grecesc.

Ai nevoie de 12 căpşuni şi 150 de grame de iaurt. Mixează căpşunile într-un blender, dacă este nevoie adaugă puţină apă. Într-o formă de silicon pune câte o lingură din piureul obţinut, lasă jumătate din cantitate pentru cel de al doilea strat. Înveleşte forma în folie de aluminiu şi pune-o în congelator timp de o oră. Urmează cel de al doilea strat – adaugă 2 linguri de iaurt la restul amestecului de căpşuni din blender. Mixează cele două ingrediente. Adaugă în formă câte o linguriţă din acest amestec. Acoper-o din nou şi pune-o la congelator pentru încă o oră. Pentru cel de al treilea strat ai nevoie doar de 1 lingură de 1 iaurt în fiecare formă. Lasă din nou tava la congelator 1-2 ore.

Îngheţată din Mure şi Struguri

O îngheţată obişnuită din fructe adusă la următorul nivel. Încearcă o combinaţie de mure şi struguri roşii fără sâmburi. Mixează 200 grame de mure cu 450 grame de struguri, apoi trece amestecul printr-o sită. Pune amestecul obţinut în forme de îngheţată şi lasă-l la congelator timp de 6 ore. Bogată în vitamina C şi antioxidanţi, această combinaţie este hidratantă, hrănitoare şi răcoritoare!


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”